AFC åkte ur cupen efter tre sena mål

AFC Eskilstuna höll tätt i 70 minuter borta mot Malmö FF. Sedan föll laget ihop. Två sena danskmål och ett missförstånd gjorde att Eskilstunaklubben förlorade med 3–0 vilket betyder att det är slutspelat i Svenska cupen.

AFC:s Jesper Manns och målvakten Wille Jakobsson hade fullt sjå att hålla borta Malmöanfallarna under Svenska cupens sista gruppspelsmatch.

Fotboll2020-03-08 18:18

Efter att AFC inlett Svenska cupens två första gruppspelsmatcher med en oavgjord och en seger var laget tvingade att vinna mot Malmö som, i de två inledande, tagit full pott.

I hemmalaget saknades den tidigare inlånade AFC-duon Adi Nalic och Pavle Vagic. Nalic började på bänken och Vagic hade lämnat återbud på grund av skada men båda saknades inte nämnvärt.

Malmö skapade den första halvtimmen flera klara målchanser där AFC, som var i cupfinal förra året, sällan var över offensiv planhalva.

Redan i den tolfte minuten var det nära då bollen dansade någon meter från mållinjen och åtta minuter senare var det många på Malmö IP som ville ha straff då AFC:s nyförvärv Christian Ljungberg rev ner Lasse Nielsen i straffområdet. Domare Kristoffer Karlsson skadade på huvudet vilket retade upp en del hemmasupporter.

Men det skulle bli mer Malmö.

I den 32:e minuten blev hemmalagets Sören Rieks frispelad i straffområdet men på skottet fick AFC:s 18-årige målvakt Wille Jakobsson ut ett ben och lyckades styra undan.

I paus hade ingen missunnat hemmalaget en ledning med 4–0 och AFC-tränaren Özcan Melkemichel var bekymrad.

– Vi pratade om att vi behövde hålla bollen längre inom laget. Det fick alldeles för många chanser i första och det var mycket slarv hos oss.

I andra halvlek växte speciellt Jakobsson och 20-årige mittbacken Adnan Catic och tillsammans var de två höjdpunkterna i ett lag som dock hade förtvivlat svårt att få till ett eget spel. Bombardemanget fortsatte och om inte Jakobsson varit snabb i tanken i den 50:e minuten och kommit före Isaac Kiese Thelin, hade det varit mål för Malmö.

Istället fick de jubla drygt en hockeyperiod senare.

I den 70 minuten hittade Marcus Antonsson in med en passning från höger till Anders Christiansen som kunde skarvklacka in bollen i bortre hörnet bakom Jakobsson i AFC-målet. I slutet gjorde Malmö även 2–0 genom Lasse Nielsen på nick och 3–0 (Erik Larsson) efter ett missförstånd i backlinjen vilket avslutade AFC:s insatser i Svenska cupen för i år.

– Det var en förväntad matchbild med mycket bollinnehav från deras sida. När vi väl hade möjlighet att bedriva eget anfallsspel så tycker jag att vi inte lyckades behålla bollen som vi önskade. Grabbarna krigade bra men de sista två målen är alldeles för enkla, säger Melkemichel.

AFC-mittbacken Adnan Catic var en matchens bästa spelare.