Det gick snett redan från början då Eskilstunalaget släppte in första målet i tredje minuten efter en högerhörna för Brage.

Efter 20 minuter kontrade värdarna in 2–0 innan Anel Rashkaj, med en lysande crossboll, frispelade Ousmane Camara som säkert rullade in reduceringen efter 28 minuters spel.

AFC-glädjen blev dock kortvarig. I 35:e slog Brage en öppnande djupledsboll som lite senare resulterade i 3–1 vilket stod sig till halvtid.

Eskilstunalaget klev upp högre i press och fick spelmässigt övertag den första kvarten av halvlek två. Med timmen spelad kom också ett gyllene läge då man tilldömdes en till synes billig straff men Kadir Hodzic slog den ganska löst i det hörn Bragemålvakten valde och han kunde därför rädda.

I stället säkrade dalalaget definitivt segern genom att göra 4–1, likt det första målet kom även detta på en högerhörna.

‒Efter straffmissen och deras mål kort senare blev det så klart svårt för oss mentalt. Ändå var andra halvleken det positiva, den var klart godkänd från vår sida, säger Miljanovic.

För AFC startade provspelande mittbacken Mohamed Tijani, han klev dock av redan efter 24 minuter.

‒Men det var ingen skada eller så utan för att det inte fungerade defensivt för oss, säger AFC-tränaren.

Han gjorde många byten, bland annat kom forwardsesset Mohamed Buya Turay in efter pausen och skapade mycket oreda i Brageförsvaret men det gav aldrig utdelning i form av mål.

‒Buya var pigg och Camara gjorde ett mål och var klart godkänd totalt sett. Annars är det svårt att hitta så mycket att glädjas åt efter en sån här förlust. Nu blir det lite att börja om och bygga upp självförtroendet igen, summerar Nemanja Miljanovic som hoppas att truppen är spikad så snart som möjligt.

‒Ja, det vore förstås bra, annars blir det lätt "high chaparral".

Nästa träningsmatch är redan på söndagen, då tar AFC emot Akropolis.