• Daniel Björnquist tror att det krävs fyra segrar på de fyra sista omgångarna för att AFC ska ha en chans att ta kvalplatsen. Foto:
  • Daniel Björnquists AFC tappade tungt till 1–1 hemma mot Jönköpings Södra. Foto:
1/

AFC hade greppet men tappade: "Vet inte vad som smög sig på"

Fotboll

Mohamed Buya Turays 1–0 såg länge ut att spetsa till bottenstriden i Allsvenskan. Men en sen kvittering gör att AFC Eskilstuna får det betydligt tuffare att fixa kontraktet.

— Vi behöver vinna matcher, så är det, säger backen Daniel Björnquist efter 1–1 hemma mot Jönköping.

Inför drygt 3 000 åskådare på Tunavallen var AFC klart hetast under den första halvleken. Jönköping, som ligger på kvalplats, hade egentligen ingenting. Eskilstunalaget däremot hade fått rejält häng vid vinst och när Mohamed Buya Turay satte 1–0 på ett perfekt inlägg längs marken från Andrew Fox var avståndet bra tre poäng till Jönköping.

— Vi var rätt så bra i första halvlek. Vi skapade en del chanser, hade bra bollinnehav och gjorde ett fint mål, säger Daniel Björnquist.

Men redan tidigt i andra blev AFC alldeles för lågt. Gästerna fick mer att säga till om och större ytor att spela boll på.

— Vi föll tillbaka och jag vet inte vad det beror på så här direkt efteråt. Jag vet inte vad som smög sig på.

I 83:e minuten damp en boll ner i AFC:s straffområde och där kunde Daryl Smylie, som gjorde matchens enda mål hemma mot Eskilstunalaget, peta in kvitteringen.

— Klart att det var tungt att släppa in 1–1-målet. I andra fick de tag i bollen på ett helt annat sätt och vi tappade intensitet och press.

Trots en del försök och tryck framåt på slutet lyckades inte hemmalaget få in något segermål. Därmed är avståndet fortfarande sex poäng till Jönköping på kvalplatsen när fyra omgångar återstår.

AFC möter Häcken (borta), Elfsborg (hemma), Halmstad (b) och avslutnings Sirius (h).

Jönköping har AIK (b), Kalmar (h), Djurgården (b) och Östersund (h).

— Vi måste gå för att ta tolv poäng. Nästa helg har vi ledigt och då får vi ladda batterierna, säger Daniel Björnquist.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCTunavallenSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka