Publiken hann knappt sätta sig då AFC hade radat upp flera farliga chanser mot Gaismålet. Först anfallaren Bajram Ajeti och sedan mittfältaren Robert Åstedt som hade ersatt Ibrahim Blati Touré som såldes förra veckan.

Speciellt Åstedts kanon från drygt 30 meter, efter att han snott bollen från Gais Edin Hamidovic, var verkligen värd ett bättre öde då bollen smet strax utanför Damir Mehics vänstra kryss.

– Vi började riktigt bra och vi pressade Gais väldigt högt, säger Alexander Michel.

Artikelbild

Samuel Nnamani avgjorde matchen mellan AFC Eskilstuna och Gais med sina två mål.

AFC fortsatte den höga pressen och efter tio minuter kom också ledningsmålet. Christian Miljevics inlägg hittade fram till Anel Rashkaj som klackade bollen bak till en fristående Samuel Nnamani som kunde placera in 1–0 från nära håll.

Då var det mycket AFC och mycket Samuel Nnamani. Nigerianen tog ofta de långa löpningar både offensivt och defensivt.

– Efter målet kändes det som att vi backade hem lite och de kom igenom ganska enkelt. Vi lyckades varken med pressen eller positionsspelet. Allt började långt fram vilket gjorde att alla andra i laget hamnade fel, säger Alexander Michel.

Mitt i allt så linkade AFC:s anfallare Bajram Ajeti av planen tio minuter innan pausvilan med befarad sträckning i låret. Inhopparen Ousmane Camara hann knappt komma in innan han hade prickat Gais mittback Alexander Leksell i huvudet med ett stenhårt skott. Leksell repade sig, precis som hela Gais som på tillägg påpassligt kunde göra 1–1 genom Andreas Östling – som fick två chanser att hitta rätt bakom en chanslös Gianluca Curci i hemmamålet.

Artikelbild

– Ett riktigt skitmål. Då var väldigt tungt för både jag och Adnan missbedömde situationen. Jag är verkligen inte nöjd med just den prestationen från min sida, säger försvararen.

AFC-tränaren Nemanja Miljanovic:

Artikelbild

– Det var väldigt jobbigt mentalt att få det precis innan halvtid. Vi hade problem när de rullade boll och när deras tre forwards kom ner och mötte. Vi följde inte med i pressen men vi rättade till det i halvtid.


I andra halvlek mattades tempot av rejält efter den höga pressen i första halvleken. AFC:s Samuel Nnamani hade dock två chanser - den ena då han på Miljevics inlägg var nära att styra nicken förbi gästernas målvakt. Den andra, då han var först i klungan när han var på vippen att få pannan på Felix Michel inlägg.

Artikelbild

– Det kändes som att vi då var det laget som ville mest och dominerade matchen, säger Nemanja Miljanovic.

Och han skulle få rätt.

Artikelbild

Drygt fem minuter kvar av matchen hittade inhopparen Gustav Jarl in till Samuel Nnamani som ohotat kunde nicka in 2–1 till AFC. Men det kunde slutat illa för på övertid sprang Gaismålvakten Damir Mehic upp på en hörna. Och i det efterföljande kaoset letade bollen sig ut till målvakten vars skott gick strax, strax, strax utanför.

– Turen var på vår sida, säger en lättad, säger Alexander Michel och fortsätter:

– Och tur förtjänar man har jag lärt mig. Det var viktigt att vi tar tre poäng eftersom Falkenberg vände och vann mot Öster. Så vi får väl fortsätta jaga dem. Nu är det Falkenberg som har pressen på sig, säger Alexander Michel.

afc