Mittfältaren Ferid Ali har kontrakt över nästa säsong med AFC men ska ha ett snack med sin agent inom kort. Foto:

AFC-mittfältaren siktar på att bli kvar i klubben

Fotboll

Många i AFC sitter på utgående kontrakt och har svårt att se en fortsättning i Superettan. Men en av dem som sitter på kontrakt kan bli en av centralfigurerna i nästa års lagbygge.

— Blir det inget med någon annan klubb så siktar jag på att bli kvar i AFC nästa år, säger mittfältaren Ferid Ali.

För drygt ett år sedan var det glädjescener på Skytteholms IP när AFC efter 3–0 mot Åtvidabergs FF blev klart för Allsvenskan. Då var mittfältaren Ferid Ali en av de viktigaste spelarna i laget – en roll som han kan få igen när laget spelar i Superettan nästa år.

— Jo så är det. Men om tränaren Michael Jolley blir kvar, så handlar det om att få in rätt spelare som han väljer ut, tror på och vill ha. Så det gäller bara att jobba hårt för nya spelare lär behövas i laget, säger 25-åringen.

Ferid kom från Vasalund inför 2016 och har under debutsäsongen i allsvenskan spelat 17 matcher från start för AFC. Året i högsta ligan har minst sagt varit händelserikt för honom och klubben där många spelare redan lämnat och kommer lämna innan året är över.

— Vi har haft två tränare och tappade mittfältaren Anel Rashkaj mitt under säsongen. Han var viktig för oss. När sedan Michael (Jolley) kom in gav det ny energi och alla ville visa upp sig. Vi spelade lite mer offensivt men hade också mycket stolpe ut under hösten, säger han och fortsätter:

— För min del har jag varit skadad och haft problem med hälsenan en del under året. Så jag har inte spelat så mycket som jag velat.

Under året har det varit stor press på spelartruppen i AFC som kämpat i botten av Allsvenskan.

— Det varit lite irriterat på träningarna och det är inte så konstigt, men det har inte spårat ur. Det har aldrig varit några stora konflikter.

Med ett kontrakt över 2018 får mittfältaren nästa år bege sig med övriga i AFC Eskilstuna till arenor som Påskbergsvallen och Landskrona IP.

— Jag ska träffa min agent snart så får vi se vad som händer. Det är klart att jag har kanske högre mål än Superettan men ibland får man ta ett steg bak för att ta två steg fram. Blir det inget med någon annan klubb så siktar jag på att bli kvar i AFC nästa år, säger Ferid Ali.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll

Mest delat denna vecka

Relaterat