AFC piskat att vinna mot bottenkollegan

AFC är rejält pressat inför fredagens hemmamatch mot Sundsvall. "Vi måste vinna, alla andra resultat är dåliga för oss."

Assisterande tränaren Jawad Al Jebouri och chefstränaren Saulius Sirmelis i samtal under fredagsträningen.

Assisterande tränaren Jawad Al Jebouri och chefstränaren Saulius Sirmelis i samtal under fredagsträningen.

Foto: Krister Rubensson

Fotboll2019-10-17 17:13

Tre omgångar återstår av Allsvenskan och för tabelljumbon AFC Eskilstuna väntar kanske klubbens viktigaste match under fredagskvällen då Sundsvall kommer på besök. Motståndet, som näst intill är i en liknande situation, ligger på kvalplats men fyra poäng före och kan vid en seger skicka ner AFC i Superettan.

– Det känns som att vi är lite stressade för det är många som inte varit i den här situationen förut. Det är kanske är en eller två spelare som varit med om något liknande tidigare. Men saken är den att vi måste vinna. Vi får helt enkelt se den här matchen mot Sundsvall som en final, säger AFC-tränaren Saulius Sirmelis bestämt.

Men den erfarne litauiske tränaren har inte haft det lätt under landslagsuppehållet.

– Det har varit ett märkligt uppehåll. Förra veckan hade vi en del spelare skadade och plus en del med känningar samtidigt som Anel Rashkaj, Ismet Lushako och Adnan Catic var iväg på landslagssamlingar. Då fick vi köra runt med 10–12 man på vissa träningar vilket inte har varit helt optimalt. Däremot ser det, tack och lov, bättre ut denna vecka då alla på plats igen och tränar.

Tillbaka i träning var även mittfältarna Daniel Miljanovic och Gustav Jarl som dragits med skador en tid.

– Jag gör min andra träning med laget sedan skadan men jag räknar med att kunna komma igång och spela de två sista matcherna, sa högerspringaren Jarl innan gav sig ut på Tunavallens konstgräs. 

I övrigt är det bara Pavle Vagic och Ferid Ali som missar matchen på grund av skador vilket betyder att Malmölånet Adi Nalic kommer att spela trots fotskadan han ådrog sig mot Djurgården och som fortfarande stör honom.

– Han berättade innan att det känns lite bättre så han kommer att spela. Det är en viktig hemmamatch och alla i truppen vet betydelsen av den, säger Sirmelis.

På hemmaplan har AFC tagit 11 av sina 16 poäng där senaste segern var mot Kalmar 3–1 i juli. Sundsvall, med de tidigare AFC-spelarna Omar Eddahri och Chidi Omeje i laget, kommer med tre matcher i rad utan förlust och spelade senast 4–4 mot Norrköping. Eddahri, som varit skadad stora delar av säsongen, var en av målgörarna och kommer säkerligen vara ett hot mot sin förra klubb under fredagen.

– Sundsvall är ett bra lag som fått med sig de senaste resultaten. Till skillnad mot vår match i Sundsvall (0–0) har de fått in flera nya spelare och är i bra form. Men vi ska inte gå ut med någon rädsla för det är vi som spelar på hemmaplan.

Matchen kan du som vanligt följa via vår liverapportering på ekuriren.se med avspark 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!