Med tio matcher kvar av Superettan, där AFC parkerar sig på en kvalplats till Allsvenskan, säljer de en av sina viktigaste spelare. Under onsdagskvällen offentliggjorde den spanska andraligaklubben Córdoba att man köper loss den centrala mittfältaren Ibrahim Blati Touré.

Enligt vad tidningen erfar så tjänar AFC en bra slant på försäljningen. Men de stora pengarna kan först komma vid en vidareförsäljning.

Ibrahim Blati Touré som inför säsongen kom från cypriotiska Omonia Nicosia gjorde sig snabbt hemmastadd på AFC:s centrala mittfält tillsammans med Anel Rashkaj och har under säsongen spelat 15 matcher från start.

Den hårdföre mittfältaren, som tilldelats åtta varningar under säsongen, har även varit upptagen med landslagssamlingar med Burkino Faso. Bland annat missade han två matcher i våras i Superettan då AFC mötte Gefle och Norrby.

– Blati Touré skulle också vara borta två till tre matcher i höst på grund av landslagsspel, berättar Azad Budak och fortsätter:

– Vi känner att vi har en så pass stark och bred trupp så vi äventyrar inget genom att sälja honom.

Och så här sa tränaren Nemanja Miljanovic innan sommaren om sin guldklimp:

– Han gör de andra bättre och har själv en högre kvalité än Superettan. Han behöver egentligen spela i en bättre liga och i ett bättre lag för att kunna utmana sig själv. Men det gäller att han fortsätter att vara motiverad för att sedan kunna gå vidare till någon större klubb.

Ibrahim Blati Tourés sista match med AFC blev i söndags då laget vann borta (0–2) mot Norrby.