Det var i Aftonbladet förra veckan som flera spelare i Brommapojkarna vittnade om mobbning, sexism, rasism och pennalism under Luis Pimentas ledarskap. Under onsdagen fick också tränaren och hans assistent sparken.

Sportchefen Daniel Majstorovic påstod, enligt Aftonbladet, att han inte hade någon som helst kännedom om att det har förekommit sexistiska eller rasistiska utspel från den sparkade tränarduon. Det har fått AFC-stjärnan Ajeti att reagera.

– Det jag är besviken på är att han (Daniel Majstorovic) inte säger sanningen. Han säger att det inte fanns sexism eller rasism. Jag tänkte bara: “Vad är det du säger för någonting?!, säger norrmannen till Aftonbladet.

Artikelbild

| Brommapojkarnas sportchef och sparkade tränaren Luis Pimenta.

Bajram Ajeti kom till BP inför den här säsongen men lämnade för AFC efter en konflikt med Pimenta.

Efter avslöjandet om missförhållandena i BP förklarade Ajeti att han blev borttvingad för att han vågade stå upp emot den kontroversiella ledarstilen.

Enligt Bajram ska den assisterande tränaren Goncalo Pereira ha uttryckt sig rasistiskt och sagt ”nigger” vid två tillfällen.

När det nedsättande tillmälet upprepades under sommaren ska spelargruppen, enligt Aftonbladet, ha samlats och via sin lagkapten vidarebefordrat vad som hänt till Majstorovic.

Ajeti är besviken över att sportchefen inte lyssnade när han slog larm om missförhållandena redan i våras.

– Då tog jag ett möte med Majstorovic och sa att “vi kan inte acceptera det här längre”. Jag sa att vi inte tror på hans (Luis Pimentas) idéer och att vi känner oss mobbade. Jag var den enda som vågade ta mötet. Flera spelare sa att de står bakom mig men de sa att de var rädda.

Ajeti berättar att han bland annat visade upp en skärmdump från sin mobiltelefon för Majstorovic som visade en lagchatt efter en allsvensk förlust.

– Efter en match så skrev tränaren minus och plus till spelarna. Det var bara nollor och minus på alla spelare och om mig var det flera rader om hur sämst jag var. Jag tog en printscreen och skickade den till Majstorovic. Jag frågade: “Vad är det här? Är det mobbning eller?”. Jag sa att du måste lyssna på mig. Det är många som känner sig mobbande och vi måste göra någonting.

– Jag ska vara helt ärlig. Hade Majstorovic bara lyssnat en sekund så hade han sett varningssignalerna. Varför skulle jag som högt respekterad i laget och spelade varje match säga såna saker? Varför tog du mig inte seriöst?