AFC-sviten bruten – föll i Borås

Det blev ingen sjätte rak seger för AFC Eskilstuna i Futsalligan. Under lördagen föll laget borta mot Borås med 5–8 och är inte längre obesegrat i ligan.

AFC futsal åkte under lördagen på sin första förlust på över två år när Borås vann med 8-5.

Futsal2019-11-16 17:46

Det började annars bra för AFC i Boråshallen när nyligen landslagsuttagne Ayoub Abassi gav gästerna ledningen knappt tio minuter in i matchen.

Men hemmalaget skulle se till att ta en järngrepp om matchen redan innan halvtidsvilan. Bara minuten efter AFC:s 0–1 kom både kvittering och ledningsmål genom Borås Hassan Najafi. Men det stannade inte där.

När halvtidsvisslan ljöd hade hemmalaget snott åt sig en 5–1-ledning, något som skulle visa sig bli svårslagen.

AFC:s Oliver Mäntykorpi målade två gånger om i den andra halvleken men Boråsledningen var för stor att hämta in. Matchen slutade 8–5 till hemmalaget efter att Robin Zolfagary och Rami Oraha hittat nätet för Eskilstunalaget.

Förlusten är AFC:s första på över två år och efter fem raka vinster i årets Futsalliga tog det alltså stopp. Nästa vecka väntar ett stekhett derby mot Strängnäs, i skrivande stund ett möte mellan ettan och tvåan i tabellen.