Under lördagen leder Nemanja Miljanovic sitt lag i ännu en träningsmatch.

AFC testar nigerian – stjärnan kan debutera

FOTBOLL 

Under lördagen tar AFC Eskilstuna emot division 1-laget Arameisk-Syrianska på Tunavallen. Troligen med en ny testspelare på planen.

Det är en 22-årig nigerian, som närmast kommer från spel i serbiska andraligan och är offensiv mitfältare/anfallare, som ska lira med AFC. – Han testas i morgon och kanske tränar med oss några dagar. När vi mötte Karlslund var han med mot oss och fick hoppa in i den andra halvleken, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic.

Ferid Ali och Rinor Nushi har båda kommit igång med träningen igen men är inte redo för spel.

Nyförvärvet Luka Mijaljevic finns inte med på grund av privata skäl, Aaron Zahui Bazoukou är skadad och Gustav Jarl vilar.

– De flesta som startade sist får nog göra det igen.

Troligen får målvakterna Cem Alpek och Gianluca Curci stå var sin halvlek. Det innebär i så fall att italienaren Curci, med ett förflutet i bland annat Roma och Bologna, gör debut för AFC.

Vad vill du få ut av den här matchen?

– Vi ska fortsätta att jobba på vår idé, modellen och filosofin. Det är kanske bra i de här matcherna som på papperet ska vara lite enklare men det vet man aldrig. Det viktiga är att spelarna får sina minuter, ju fler matcher som är spelade desto fler minuter ska de orka. Om de orkat 50–60 minuter hittills ska de orka några minuter till nu och så småningom bli redo för en hel match, säger Miljanovic.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Platser/EskilstunaAFCTunavallenSportfotboll
Relaterat