AFC Eskilstuna kände till sin roll i näringskedjan när den spanska klubben Córdoba kom med ett konkret bud på Ibrahim Blati Touré. Spelaren hade då bara hade några månader kvar på kontraktet och för AFC handlade det om – att antingen behålla honom kvar säsongen ut och därefter inte få en krona eller att sälja direkt under slutspurten av Superettan.

AFC valde det senare alternativet.

– Vi var beredda på detta. När han kom hit så var tanken att vi skulle hjälpa honom att komma i form så han kunde ta nästa steg. Och vi visste att det kunde ske redan under säsongen, säger Nemanja Miljanovic.

Han fortsätter:

– Fotbollsmässigt är det så klart en duktig spelare som vi tappar. Men det är inte mycket att grubbla över. Jag tycker att vi har tillräckligt bra trupp för att täcka upp på den positionen. Sedan är det inte lätt att täcka upp just hans roll för han är en lite annorlunda spelare än de vi har.

– Det är väl Anel Rashkaj i så fall som liknar honom mest. Anel är väldigt viktig i vårt defensiva spel plus att han är bra på att lyssna när det gäller presspel och att täcka ytor. Men vi får se hur vi gör framöver.

Är portugisen Pelé redo för en plats i startelvan?

– Det känns inte så. Han har inte spelat på ett tag så det kommer nog ta tid att få i gång honom. Dessutom är det många andra före honom i träningen. Samtidigt måste det vara rätt läge och ögonblick när man slussar in spelare i startelvan, säger Nemanja Miljanovic.

Är du orolig att ni, i och med försäljningen av Ibrahim Blati Touré, sålde kvalplatsen?

– Absolut inte. Visst är Blati Touré duktig och lite av en playmaker men en spelare ska inte göra så mycket för tabellpositionen.

I den senaste matchen mot Norrby var varken Wellyson, Ferid Ali eller Robert Åstedt (nu tillbaka efter sjukdom) med i startelvan. I dessa tre herrar menar AFC-tränaren att det finns gott om kapacitet när det gäller att fylla luckan efter Blati Touré.

I övrigt kunde Miljanovic konstatera att målvakten Gianluca Curci är tillbaka i full träning. Italienaren gjorde dessutom sin bästa träning sedan han kom hit.

– Han ville väl visa vem som är nummer ett, speciellt då ersättaren Hossin Lagoun höll nollan senast mot Norrby, säger AFC-tränaren och skrattar.

afc