Wanderson Cavalcante Melo är ett av två tillskott i AFC Eskilstuna och tränade med sin nya klubb under lördagen. Foto:

AFC värvar två mittfältare

Fotboll
annons

Wanderson Cavalcante Melo, 23 år, från Brasilien och fyra år äldre Sharif Mukhammad från Afghanistan men född i Ryssland.

Där är AFC Eskilstunas två jokrar i höstens kamp att bli kvar i Allsvenskan.

Det blev inte bara ett antal spelare på minuskontot under slutspurten av sommarens värvningsperiod utan AFC hann även gör klart med två förstärkningar på fredagen.

Wanderson Cavalcante Melo är en innermittfältare från Brasilien som kan spela både offensivt och defensivt och han kommer närmast från den brasilianska klubben Andraus.

– Känns bra att ha kommit till Eskilstuna och AFC, säger Wanderson på klubbens hemsida efter lördagens träningspass med hjälp av tolken Zourab Tsiskaridze.

Sharif Mukhammad är även han mittfältare med rötter från Ryssland och Afghanistan och kommer närmast från ryska klubben Spartak Nalchik. Han har gjort en handfull landskamper för Afghanistan

– Med Wanderson och Sharif får vi in två bollvinnande innemittfältare. Två spelare som tillför energi, något vi kommer att ha nytta av i det läge vi befinner oss i tabellen och i matcherna som är kvar, säger sportchefen Azad Budak.

Wanderson är redan på plats hos sitt nya lag medan Sharif anländer den kommande veckan.

AFC ska även ha varit nära att värva en anfallare på fredagen innan transferfönstret stängde men det sprack på att pappersarbetet tog för lång tid.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka