• AFC-målvakten Alireza Haghighi gjorde en ny stormatch, trots tre insläppta, och efteråt var han rejält irriterad på sina lagkompisar. Foto:
  • Robert Åstedt fick chansen och gjorde en bra match mot Sirius men halkade olyckligt innan Zackarias Faour skickade in 0–3. Foto:
  • Sirius Niklas Busch Thor tackade för sig och fick vinna sin sista match i Allsvenskan. Foto:
  • Niklas Busch Thor och de andra Siriusspelarna tackar sina fans som tagit sig till Tunavallen. Foto:
  • Chidi Omeje gjorde AFC:s och hela 2017 års allsvenskas sista mål. Foto:
1/

AFC:s stjärnmålvakt rasar mot lagkompisarna efter förlusten: "Varför bara jag"

Fotboll

AFC förlorade årets sista match och slutade sist i Allsvenskan. Då rasar stjärnmålvakten Alireza Haghighi – mot sina lagkompisar.

— Många av våra spelare gick bara runt där ute som på promenad i parken, säger Alireza efter 1–3 (0–0) mot Sirius.

Efter en mållös första halvlek avgjorde gästerna matchen med kvarten kvar. Först satte Ian Sirelius 0–1 i 74:e och inom loppet av tolv minuter stod det 0–3 på resultattavlan efter att även Philip Haglund och Zackarias Faour nätat.

Då hade ändå Alireza Haghighi räddat en straff från Jesper Arvidsson i 55:e minuten.

Chidi Omeje tröstmålade på tilläggstid vilket var den allra sista fullträffen i årets allsvenska.

Efteråt var Alireza Haghighi minst sagt irriterad på inställningen hos sina lagkamrater.

— Jag hade förberett mig jättebra inför den här matchen. Men frågan jag ställer mig är, varför bara jag.

Den iranske stjärnspelaren var en av dem som gjorde sitt sista framträdande i AFC-tröjan.

— Nu ska jag ta det lugnt och välja vilken klubb jag spela för nästa säsong.

I vilket land tror du att det blir?

— Absolut inte Sverige i alla fall, säger Alireza som avslutade med en ny toppinsats där straffräddningen var huvudnumret.

— Ett bra ingripande. Jag tyckte att jag gjorde flera bra räddningar.

Robert Åstedt fick spela från start igen och gjorde det bra. Han förstår Haghighis kritik.

— Det var väl så lite ... och i mina ögon är det oprofessionellt. Men jag tänker inte så mycket på det där, jag är ingen rutinerad spelare så jag tänker bara på att hålla tempot, säger Åstedt som efteråt gav bort ett par fotbollskor till ett barn.

Robert svarade för en näst intill prickfri insats som back med några riktigt fina brytningar. Men vid 0–3 halkade han olyckligt och Faour kunde skicka in bollen bakom Haghighi.

— Otur ja, men just det förstörde ju hela insatsen. Jag var nöjd med första halvlek och i andra gick det helt okej så det kändes inte särskilt skönt att avsluta på det sättet. Det här kanske var min sista allsvenska match någonsin, säger Åstedt som har ett år kvar på kontraktet.

Daniel Björnquist skrev på 1+1 år inför säsongen. Om han stannar i AFC är högst oklart. Björnquist var besviken efter serieepilogen.

— Vi ville avsluta på bästa sätt här. Vi gick för att vinna men tyvärr lyckades vi inte med det. Kommer man sist är man sämst, säger Daniel.

Sirius var likt AFC nykomling i år. Men Uppsalalaget har gjort en strålande säsong och slutade sjua.

— Jag mötte Sirius med Forward för flera år sedan. Många spelare är kvar än i dag, en av anledningarna till att Sirius lyckats bra är nog att de lyckats behålla grundstommen. Vi i AFC har roterat oerhört mycket på spelare, säger Björnquist.

887 åskådare räknades in på Tunavallen.

— Det är den enda matchen av alla 240 i årets allsvenska som det var under tusen åskådare på, säger statistikern Christer Johansson.

Publiken fick även se en epok gå i graven då Sirius Niklas Busch Thor gjorde sin allra sista match i högsta serien. Han blev utbytt i slutminuterna och hyllades stort av den tillresta klacken.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll

Mest delat denna vecka

Relaterat