Efter att AFC under måndagen tagit tre viktiga poäng mot Gais hemma på Tunavallen var glädjen stor. Dock fanns det en liten sur eftersmak. Nyförvärvet och den tilltänkte injektionen i anfallet, Bajram Ajeti, haltade av planen efter drygt en halvtimmes spel.

Under tisdagen kom den första rapporten.

– Enligt vår massör Roland Khavadagiani så ska det inte vara någon större skada. Han trodde att det bara handlade om en sträckning men han ville försäkra sig genom att skicka Bajram på ultraljud, säger Nemanja Miljanovic.

Skadan inträffade när Ajeti i den 33: minuten fick en boll ut på högerkanten av Anel Rashkaj. När anfallaren måttade inlägget avbröt han aktionen då det högg det till i utsidan på låret.

– Han berättade att det inträffade när han skulle göra en vridning. Självklart är det jättetråkigt men vi får hoppas att det bara är en överansträngning. Han har ju inte spelat så många matcher innan han kom till oss, säger Nemanja Miljanovic.

Han fortsätter:

– Bajram har också visat mycket energi nu i början. Och det är kanske ett tecken på att han vill lite för mycket. I hans läge gäller det att vara lite kall i vissa situationer och ta det lite försiktigt.

Men AFC-tränaren är ändå lugn och tror inte att det är någon större fara med anfallaren och lagets, i nuläget, tredjeplats i tabellen.

– Jag tror att vi kan räkna med Bajram igen om två, tre matcher. Han har faktiskt haft lite otur för när han kom hit blev han förkyld innan första matchen. Och nu det här, säger Miljanovic och suckar.

Alternativen för Ajeti är att matchhjälten från i måndags, Samuel Nnamani spelar i den centrala anfallsrollen och att Ousmane Camra kommer in på en kantposition. Utöver det finns Oke Akpoveta som förra året gjorde åtta mål för Helsingborg och som i år fått sparsamt med speltid i sitt nya lag.

– Vi får köra vidare med det vi har. Det här måste vi klara, vi måste vara vikingar – inget annat, säger Nemanja Miljanovic bestämt.

afc