Åker/Strängnäs redo för Alltvåan

Första målet för säsongen är avklarat. Under fredagskvällen går Åker/Strängnäs in i Alltvåan med en ny tränare. "Vi har goda möjligheter att nå en topplacering".

Under fredagskvällen inleds Alltvåan med möte mellan Åker/Strängnäs och Järfälla.

Under fredagskvällen inleds Alltvåan med möte mellan Åker/Strängnäs och Järfälla.

Foto: Marie Bremberg

Ishockey2019-11-21 12:00

Efter fjärdeplatsen i Hockeytvåan och därmed avancemang till den östra Alltvåan valde Å/S-tränaren Gustav Länn att bryta sitt kontrakt efter meningsskiljaktigheter med styrelsen. 

Assisterande tränaren Rikard Rydén klev in som en tillfällig lösning medan en ersättare söktes, som klubben fann i Tobias Karlsson.

Rydén, som själv varit med från starten av säsongen, ser fram emot Alltvåans premiär.

– Det ska bli riktigt kul att köra igång, vi har längtat länge efter detta, säger IFK Mariefredfostrade Rydén som spelat hockey för både Å/S och Eskilstuna Linden.

Vad har du att säga om tränarbytet?

– Såklart trist att Gustaf valde att lämna, det kom som en blixt från klar himmel. Men det är inget vi kan hänga läpp över, vi har mer än halva säsongen kvar att spela. 

Hur tror du tränarbytet påverkar spelarna?

– Jag uppfattade Gustaf som väldigt omtyckt bland spelarna så det är klart det kan påverka en del. Men det som har hänt har hänt, det är bara att acceptera. 

På fredag är det så dags för Alltvåans första omgång där brukslaget tar emot Järfälla hemma i Åkers ishall.

– Vi förväntar oss ett tufft motstånd och det gäller att vi är med från start. Vi avslutade Hockeytvåan lite halvknackigt så vi är revanschsugna.

Vad tror du om era chanser i Alltvåan i stort?

– Vi har en stark trupp och en bra möjlighet att nå en topplacering. Det finns dock mer att ge bland spelarna och vi behöver få lite mer jämnhet i spelet. Då kan det räcka långt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!