Tony Lagerström har gjort sitt i Åkers ishall där Å/S på fredagskvällen vann höstens sannolikt enda träningsmatch.

Å/S tappar – men vann genrepet

Ishockey

Den 19 september spelar Åker/Strängnäs seriepremiär.

Inför nedsläpp i hockeytvåan blir det sannolikt bara en träningsmatch. Den spelades hemma mot Hallstahammar på fredagskvällen.

— Tyvärr var vi för sent ute med våra krokar. Alla föreningar var uppbokade, säger nye lagledaren Mikael Blomdahl.

Men mot Hallsta blev det i varje fall vinst med 4–3. Hemmalagets mål ombesörjdes av Alexander Lundström, Herman Lundback, Jesse Narva och Ludvig Tellström.

— Killarna var riktigt duktiga, säger Blomdahl.

Efter degraderingen i våras har truppen förlorat väldigt mycket rutin. Det står nu klart att Å/S inte heller kunnat komma överens med lagkaptenen Tony Lagerström.

— Han bor numera i Gnesta och ska spela hockey där. Det blir en rejäl nedvarvning, förklarar Blomdahl.

Några andra kännbara förluster är Martin Backholm, Kevin Lillström Stenroos, Lauris Rancevs, Christofer Blid, Erik Stenros, och troligen Michael Raynee.

— Truppen är absolut inte spikad ännu. Vi har goda förhoppningar om att kunna knyta till oss tre hungriga amerikaner. Målet är att ha dem spelklara till premiären, berättar Blomdahl.

— Dessutom får vi hit en finländsk provspelare i veckan, tillägger han.

För rutinen svarar i dagsläget främst backtrion Niklas Jönsson, Fredrik Sonntag och Jesse Narva. Framåt är Olle Johansson och Alexander Lundström två intressanta namn. Sonntag har utsetts till lagkapten och var outstanding i fredagens drabbning.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

Åker/Strängnäs HCIshockey
Relaterat

Mest delat denna vecka