• Matilda Plan, fotbollsspelare i Eskilstuna United och bandyspelare i Västerås SK.
  • Alice Lindhé, badmintontalang i Eskilstuna BMK.
1/

Alice och Matilda kan bli årets idrottsprofil i Sörmland

Sport

Vem blir utsedd till Sörmlands idrottsprofil 2017? Det finns tre kandidater. Två av dem representerar en Eskilstunaklubb.

Sörmlands idrottsprofil är ett stipendium på 50 000 kronor som utses av Stiftelsen Solbackas styrelse i samråd med Sörmlandsidrotten.

Vinnaren presenteras i samband med Sörmlandsgalan i Eskilstuna den 21 oktober.

Två av dem som är nominerade är hemmahörande i Eskilstunaklubbar.

Det handlar om badmintonspelaren Alice Lindhé, 15, Eskilstuna BMK, och dubbelidrottaren Matilda Plan, 19, som kombinerar fotbollsspel i Damallsvenskan med Eskilstuna United med att lira bandy på elitnivå med Västerås SK.

Den tredje kandidaten, som i själva verket är två, är brottarbröderna Fahrad och Fardin Anoseh från Nyköpingsklubben BK Atlas.

De två kandidater som inte blir Sörmlands idrottsprofil tilldelas ett stipendium på 15 000 kronor vardera.

Nominerade till Sörmlands idrottsprofil 2017

Alice Lindhé, Eskilstuna Badmintonklubb

Alice är 15 år och rankad etta i Sverige i F17-klassen både i mixed och dubbel och kombinerar elitidrott med gymnasiestudier i Uppsala. Hon har spelat samtliga matcher i svenska U-17 landslaget och trots sin unga ålder nådde hon långt även i Senior SM. Alice är en mental fighter och ser en förlust som en del av sin utveckling och hon är säker på sin sak – hon vill bli bäst i världen! Alice har siktet tydligt inställt på OS 2024 – och där ska hon stå på pallen!

Matilda Plan, Eskilstuna United och Västerås SK

Matilda är 19 år och en extrem talang i både bandy och fotboll. Hon har ett A-lagskontrakt med allsvenska Eskilstuna United samtidigt som hon har etablerat sig som en av Sveriges bästa spelare i bandy i Västerås SK. Matilda vägrar välja idrott och vill bevisa att det är möjligt att göra dubbla elitkarriärer och samtidigt utbilda sig. Matildas ambition är att bli sjukgymnast och hon är ett strålande exempel på att det går att kombinera studier med elitsatsning – och inte bara i en idrott utan två!

Fahrad och Fardin Anosheh, BK Atlas

Bröderna Fardin och Farhad Anoshehs talanger upptäcktes när de efter endast en månads träning ställde upp i SM i fristilsbrottning 2016. Därefter blev det tävlingar och landslagsuppdrag runt om i världen för dem båda och 2017 tog Fardin hem SM guldet i 125 kg klassen. De har otroligt höga ambitioner, både inom idrotten och i sina civila karriärer. Båda vill vara bäst inom sin respektive viktklass och kombinerar elitidrott med akademiska utbildningar. För de båda talangfulla bröderna är målet klart – OS i Tokyo 2020!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportBandybadmintonfotboll
Relaterat