Den tidigare storskytten Zoran Roganovic blev klar som Guifs nye tränare i februari och har haft hela våren på sig att rusta inför den kommande säsongen. Han har byggt en trupp som består av många unga spelare och inför säsongens första träning på måndag kväll känner han sig väldigt nöjd med sitt bygge.

– De som är på plats är de vi kommer börja säsongen med. Sen får vi se om det kommer behövas något framöver men jag tror stenhårt på de som är här, säger Zoran Roganovic.

Under de första dagarna kommer dock Herdeiro Lucau och Marcus Ekman saknas, Lucau då han ska ner till Kongo-Kinshasa och fixa sitt pass och Ekman är iväg på U21-VM.

– Första veckan kommer vi göra lite tester och se hur de har jobbat under uppehållet, men redan nu är jag ganska säker på att de har gjort sitt jobb där och att vi har ett gäng som är vältränade och i bra kondition så att vi kan ägna oss åt taktiska grejer och spelet vi kommer ha under säsongen, säger Zoran.

Även i ledarstaben har sista platserna fyllts med Rickard Larsson som målvaktstränare, Tomas Svensson som mentor för målvaktstränaren i mån av tid och Andreas Wikström som materialare. I och med det är Zoran taggad på att inleda sin tid i Guif.

– Det känns spännande, ser fram emot det och hoppas verkligen vi kommer göra en bra säsong. Hoppas publiken gillar handbollen vi kommer spela, tillsammans kan vi göra bra grejer.