• Klättertalangen Katrin Amann är nominerad till Kvartalets idrottsprofil.
1/

Amann nominerad till Kvartalets idrottsprofil

Klättring

Som bekant tog Katrin Amann från Eskilstuna SM-guld i slutet av mars. Att vinna titeln gör nu också att hon blivit nominerad till Kvartalets idrottsprofil. — Verkligen roligt att bli uppmärksammad, säger 22-åringen.

När SM-veckan i Skellefteå avgjordes i slutet på mars tog Katrin Amann från Eskilstuna Klätterklubb ett efterlängtat guld i disciplinen lead. Nyss hemkommen från en världscuptävling i Schweiz är det en trött mästare vi når på telefon.

— Jag kom hem i söndags från årets första tävling i bouldering. Men det gick inte så bra, säger hon.

Annat var det efter SM. Då var tongångarna uppåt och många gratulationer både i telefon och på Facebook östes över klättertalangen.

— När jag var iväg på världscuptävlingen visste många klättrare från andra länder att jag hade vunnit SM och de grattade mig. Så det har verkligen varit många, säger Katrin Amann.

Att ta SM-guldet betydde också en hel del för Katrin som numera är bosatt i Göteborg och pluggar miljövetenskap på Göteborgs universitet.

— Jag har alltid haft lite otur de åren som jag haft störst förväntningar på mig själv. Nu blev det snarare oväntat att jag vann. Men det var ändå skönt att jag äntligen tog SM-guld i den kategori som betyder mest för mig, säger Katrin som dock tvingas tacka nej till kommande tävlingar under våren.

— Jag har ganska mycket i skolan just nu så jag har haft svårt att hinna med. Nästa helg skulle jag egentligen ha åkt till Ryssland men då krockade det. Jag missar även SM i bouldering, säger hon.

— Men i sommar hoppas jag kunna åka på några världscuptävlingar i lead och även på VM.

Det största hindret är ändå att hitta sponsorer.

— Jag försöker få ihop pengar för jag får ingen sponsring från klätterförbundet till resorna för att tävla utomlands. Jag får själv försöka finansiera resorna men så är det för väldigt många, säger Katrin Amann.

Juryn

Juryn från Sparbanken Rekarne, Idrottsprogrammet på Rekarnegymnasiet, Sörmlandsidrotten, Hotell Bolinder Munktell och Eskilstuna-Kuriren enades om att mars månad göra Katrin Amann till kandidat att bli Kvartalets idrottsprofil.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

MalmköpingSportfotboll
Relaterat