Mot AIK blev det förlust med 4–7 och efter den matchen var tränare Peter Lund nöjd med 40 av 60 minuter. De orden upprepade han sedan efter 6–2-nederlaget mot Örebro. Under måndagskvällen tog man emot Allsvenska Salem hemma i Thomashallen och efter 2–6-förlusten sade Lund följande.

– Nu har det varit såhär i tre raka matcher. Jag är nöjd, till och med väldigt nöjd med 40 minuter. Nu ska vi bara se till att vara bra i 60.

Det var ett skadeskjutet gäng som ställdes på banan under måndagen.

– Idag hade vi nio spelare borta av olika anledningar och fick rulla på elva utespelare, säger Lund som fick se sina spelare bli överkörda i den första perioden.

– Vi är inte vakna och hänger inte alls med i början av matchen. De kommer ut och spelar snabbt och rörligt. De har 0–5 efter första perioden och samtliga kom inom loppet av cirka sex minuter, säger Lund.

I den andra och tredje var det, precis som mot AIK och Örebro, ett helt annat SIBK som kom ut på banan.

– Vi visar upp en helt annan sida resten av matchen och vinner de två avslutande perioderna med 2–1. När vi gör det vi ska så är vi stabila och väldigt svåra att skapa chanser mot.

Vad tar ni med er från matchen?

– Är man inte med till 100 procent från början så ringer det. Vi spelar väldigt bra i 40 minuter precis som de två senaste matcherna.

SIBK:s mål gjordes av Olle Abrahamsson och Oliver Söderman.

I helgen väntar nu Scandic Cup i Umeå för SIBK där man bland annat ställs mot SSL-laget IBK Dalen och finska SPV.

Vad vill du se från laget under helgens matcher?

– Framför allt att vi är med i 60 minuter och gör det vi ska. Då kan vi utmana vilket lag som helst.