Förra helgen blev det till slut klart att Triangeln är klart för division ett. 1–1 mot IK Tun räckte för att säkra seriesegern trots att fyra matcher återstod. Under lördagens möte med Stuvsta hemma på Mesta IP kom dock säsongens andra förlust för Joakim Helgstrand och hans tjejer.

– Vi gör en bra match och tjejerna har god energi i 90 minuter. Men ibland studsar inte bollen vår väg och det gjorde den inte i dag, säger Helgstrand.

Triangeln tog ledningen genom Johanna Söderström som i den 32:a minuten gjorde sitt 15:e mål för säsongen. Hon är nu i delad skytteligaledning i serien tillsammans med Hässelbys Maya Wassman.

Strax innan halvtid kunde Stuvsta dock kvitter och 1–1 stod sig halvleken ut.

– Det var högt tempo och en rolig match att titta på, säger Helgstrand.

I den andra halvleken tog Stuvsta över och kunde mot slutet sätta både 1–2 och 1–3 innan Triangelns Katarina Tammimetsä stängde målkontot för dagen när hon satte slutresultatet 2–3.

Är det svårt att motivera laget när ni redan är klara seriesegrare?

– Nej, det är det inte. Träningarna i veckan har varit väldigt bra och matchen mot Stuvsta förlorade vi inte på grund av dålig inställning. Vi hade helt enkelt inte marginalerna med oss.

Hur viktigt är det att avsluta säsongen på ett bra sätt?

– Det är jätteviktigt! Tjejerna tog tag i det direkt efter matchen och sa att nu ska vi se till att inte förlora mer i år.

Tre matcher återstår i serien.