Måndagens etapp inledde tävlingen för de flera tusentals som tagit sig till O-ringen Kolmården som avgörs i Norrköping med omnejd. Susen Lösch från Ärla IF kom då på 19:e plats i damernas elitklass men förbättrade sin position i totalställningen under tisdagen genom att springa in på 13:e plats.

– Lite bättre än igår, jag tyckte att banan var lite mer krävande, det var lite mindre stiglöpning och mer riktig terräng. Jag kom ikapp Anna Bachman som startade två minuter före mig men jag kunde inte hålla samma fart som henne och hon kom i mål fem minuter före mig på fjärde plats. Om man bara hade orkat hänga med hade det varit riktigt nice. Men 13:e är också okej, säger Susen Lösch.

13:e plats har Susen även i den totala tabellen och säger att hon satsar på att slå sig in i topp tio. För nuvarande är det två minuters marginal dit, men Susen vet ännu inte om hon kommer fullfölja tävlingen då VM i Norge, med start i början av augusti, är runt hörnet.

– Jag känner terrängen och gör det bra på den typen av terräng. Då vill man ta sin chans och inte köra för hårt innan för att sen inte vara i form, säger Susen som tävlar för det tyska landslaget.

Hon kommer i alla fall springa onsdagens sprint innan hon tar sitt beslut.

Damklassen leds, ganska väntat, av suveräne Tove Alexandersson som har 13 minuters marginal ner till tvåan efter två etapper.

– Alltså, man tävlar inte mot henne, hon är i en helt egen liga, det är sjukt imponerande. Jag vet inte hur hon gör det, säger Susen Lösch.