Kristján Andrésson var huvudtränare i Guif under nio år. Bland annat förde han laget till ett par seriesegrar och två SM-finaler (2009 och 2011).
När han lämnade Eskilstunalaget våren 2016 var tanken att han skulle ta det lite lugnt från handbollen ett tag.
Så blev det som bekant inte.
I stället kallade förbundet på "Krille" som hösten 2016 blev ny förbundskapten.
Sedan dess har han lett landslaget i två mästerskap. I VM 2017 blev laget sexa och för ungefär ett år sedan vann Sverige silver i EM.
– Landslaget kom i ett väldigt bra läge för mig. Jag var lite trött på att leda träningar dagligen och som förbundskapten jobbar man ju helt annorlunda mot i ett klubblag. Det blir mer korta perioder man har spelarna i samlingar för matcher och träningar. Annars handlar det mycket om att ha koll på vilka som är aktuella att ta ut i olika trupper, säger Kristján.
Trots sin ungdom har Eskilstunabon gjort sig ett stort namn i handbollsvärlden.
Som du säkert vet tillträder Andrésson ett nytt jobb till sommaren.
Han tar då över tyska storlaget Rhein-Neckar Löwen där bland annat fyra svenskar spelar.
När det i våras blev klart att han tar över Bundesligaklubben var tanken direkt att "Krille" ska dubbeljobba och fortsätta parallellt med landslaget över 2020.
Därefter har samtal förts där förbundet och Andrésson känt på varandra om det verkligen går att kombinera två så tuffa jobb.
Och som det ser ut blir det så.
– Det finns så klart för- och nackdelar med allt. Jag kommer närmare den tyska marknaden där många av landslagsspelarna finns. Samtidigt tappar jag kanske en del annat, men jag tror det ska fungera. I handbollsvärlden är det inte heller särskilt konstigt att kombinera två uppdrag. Det gjorde exempelvis mina företrädare (Staffan Olsson och Ola Lindgren), säger Andrésson.
Jag kommer till ett topplag som vunnit allt så visst är jag medveten om att det är höga förväntningar.
Kristján Andrésson.
Rhein-Neckar Löwens första kontakt med svenske förbundskaptenen togs efter EM i februari.
– Då visste jag att jag fanns på en lista över tänkbara tränare de ville ha. Mer än så var det inte då. Jag fick åka ner till Tyskland och presentera mig för klubben. I mitten av april blev det sedan mer konkret och jag och Victoria (hustrun) var nere i Tyskland och såg oss omkring. Därefter gick det snabbt.
Vad var dina tankar när du fick erbjudandet att ta över ett av världens bästa klubblag?
– Spännande och roligt förstås. Sedan har vi från första stund fått ett enormt bra intryck av klubben och det känns tryggt.
Hur känner du inför kraven? Det är ju en klubb där en tredjeplats kan ses som en besvikelse?
– Jag kommer till ett topplag som vunnit allt så visst är jag medveten om att det är höga förväntningar på mig och laget. Men jag ser mycket fram emot det och nu ska det bli väldigt kul att dagligdags jobba med träningar och matcher igen. Just den biten har jag börjat sakna mer och mer på sistone.
Har du börjat läsa tyska?
– Ja, jag har hållit på ett tag och ska intensifiera det efter VM. Mitt mål är att klara av att sköta allt på tyska när jag väl är på plats, som träningar, media och allt annat. Sedan kanske det blir att man stakar sig en del i början, men får man prata språket varje dag lär man sig ganska snabbt.
Innan familjen flyttar till Heidelberg där Rhein-Neckar Löwen hör hemma väntar VM som passande nog går i Tyskland och Danmark med start 11 januari för Sveriges del.
– När det gäller boende i Tyskland har vi inte skaffat något än men efter VM-turneringen ska vi lägga kraft på det, berättar Kristján.
VM spelas som nämnts i två länder.
Sveriges första gruppspel går dock uteslutande i Köpenhamn.
Där väntar matcher mot Ungern, Qatar, Argentina, Egypten och Angola.
De tre bästa nationerna går vidare till mellanrundan tillsammans med tre andra från en annan grupp. Därifrån går sedan de två bästa till semifinal.
Det finns en härlig hunger i truppen.
Kristján Andrésson.
– På sju dagar spelar vi våra fem första matcher och bara det blir en utmaning. Det är inga dåliga lag vi ställs mot och det gäller att spela matcherna på ett smart sätt. Jag räknar med att försöka använda hela truppen så mycket som möjligt så vi inte bränner ut oss. Vi ska så klart göra allt för att vinna varje match men utan att ta slut inför fortsättningen.
Det känns ändå som att ni är favoriter i det första gruppspelet?
– Det kan jag leva med att vi är. Samtidigt handlar det om att vi måste göra jobbet ordentligt. Vilket jag inte är orolig för att vi inte ska göra. Det finns en härlig hunger i truppen.
I december presenterade Andrésson sin trupp.
Då fanns en smärre bomb i form av hårdskjutande högernian Kim Andersson från Ystads IF med.
Fick du tjata mycket på att han skulle göra comeback?
– Nej, absolut inte. När jag ställde frågan till honom när vi träffades i samband med landslagslägret i oktober sa han direkt att jag har slutat så många gånger i landslaget så då kan jag göra det en gång till, säger Andrésson och skrattar innan han fortsätter:
– Sedan fanns det förstås saker för Kim att fixa. Han har familj, tre barn och de hade dessutom en resa bokad i januari för att åka på lite semester. Men med god hjälp från alla håll och kanter löste sig allt och han tackade ja till landslaget. Vilket jag är väldigt glad för.
Sedan har du ju även en annan Kim (Ekdahl du Rietz som lagt av med handbollen men gjort comeback) i truppen. Vad säger du om honom?
– Ekdahl du Rietz har fått tillbaka en härlig hunger på handbollen igen. Att få in en sån spelare som är av absolut toppklass betyder mycket. Som jag ser det är Kim en oerhört vass tvåvägsspelare som är lika bra både framåt och bakåt. Många yngre i truppen är kanske mer specialister offensivt än så länge. Därför betyder Ekdahl mycket att få med och han har dessutom satt som mål att åtminstone vara med över OS 2020 om vi kvalar in dit.
Som nämnts i inledningen är Kristján Andrésson känd som en väldigt lugn tränare.
Yviga gester eller gap och skrik är sällsynt.
– Min stil är att vara lugn. Är jag det så tror jag även spelarna blir det. Sedan är min filosofi att vi ska göra jobbet tillsammans. Spelarna ska vara delaktiga och vara med och driva vår utveckling.
Men även om du ser väldigt lugn ut händer det inte att du blir nervös eller så när du coachar?
– Egentligen inte. Har vi bara gjort grundjobbet så bra vi kan så finns inget att oroa sig för. Jag har en enormt skicklig medarbetarstab som det är en ynnest att få samarbeta med.
Till sist, har ni satt upp målsättningen för VM?
– Inte konkret, men vi har sagt att vi över tid ska vinna medaljer. Om det blir den här VM-turneringen får vi se men eftersom det är åtta matcher på vägen fram mot en eventuell semifinal får man ta en bit i taget helt enkelt.
[fakta nr="1"]
[fakta nr="2"]