Under torsdagens presenterades beslutet att årets speedwaysäsong skjuts fram till den 2 juni. Trots besvikelsen över utebliven körning är Smedernas Pontus Aspgren ändå tacksam över att nu ha ett beslut att förhålla sig till.

– Det är skönt att få veta vad som gäller så att vi förare kan börja planera för april och maj. Speedwayen är vårt jobb och nu blir vi arbetslösa i nästan två månader. Det är såklart det enda rätta att skjuta fram säsongen, ingen svensk klubb överlever med endast 500 personer på läktarna. Men det slår hårt mot oss förare att inte få köra, säger Aspgren.

Vad händer för dig nu?

– Det blir att hålla igång på egen hand och kanske synka ihop med några förare så vi kan träna starter. Men framför allt måste jag hitta ett jobb under april och maj månad. Eftersom jag inte kör någon speedway har jag ingen inkomst.

Vad söker du för typ av jobb?

– Jag har jobbat som snickare tidigare men även inom gräv och industri. Problemet är bara att speedwayen inte är ensamma om att ha problem. Andra sporter och inte minst företag påverkas ju också och de kanske inte skriker efter arbetskraft just nu.

Hur orolig är du över framtiden?

– Ganska mycket ändå. Förhoppningsvis pågår den värsta coronaperioden under april och maj. Men skulle den förlängas flera månader skulle det innebära en smärre katastrof för oss förare. Då skjuts säsongen fram ännu mer och till slut kanske den inte blir av över huvudtaget. Men en kan inte gå runt och tänka för mycket på det, vi kan bara hoppas på att allt blir bra till slut.