EB vann klart mot jumbon Huddinge

Eskilstuna Basket är inne i en bra period och tog under lördagen sin tredje raka seger i Basketettan. Laget vann med 95–68 på bortaplan mot jumbon Huddinge.

EB vann under lördagen på bortaplan mot Huddinge med 95–68.

Basket2020-01-26 11:22

EB tog tidigt grepp om tillställningen och hade efter fem minuter ledningen med 17–9 efter att Julian Lopez Rodgriguez stått för nio av EB:s poäng. Men hemmalaget kom tillbaka och när den första perioden var över var läget knappa 21–19 till EB.

Några minuter in i andra perioden var det likaläge och lagen följdes åt tills Henrik Aronsson kunde sätta två straffkast till EB-ledning med 30–28.

Efter halva matchen hade EB ryckt åt sig en tiomålsledning 44–34 och därefter släppte de aldrig matchen som till slut blev seger med 95–68.

EB:s tre bästa poängplockare var Julian Lopez Rodgriguez 27, Pontus Lennartsson 22 och Henrik Aronsson 20.