Klar seger för EB-damerna

EB-damerna trummar på i Baskettvåan. I helgen kom femte segern för säsongen när VGB besegrades med klara 63-42 i Stiga Sports Arena.

EB-damerna tog under helgen säsongens femte seger.

Basket2019-11-18 13:29

Under helgen gästades laget av Stockholmsklubben VGB. Matchen inleddes dock knackigt från hemmalaget EB:s sida. Laget skapade en rad fina chanser men bollen ville inte in i korgen under första perioden. En period som gästerna vann med 11–7.

Det skulle bli bättre för EB i den andra, men det dröjde. Med bara tre minuter kvar exploderade hemmalaget och drog ifrån till 20–9, vilket gav totalt 27–20 i halvtid.

Även den tredje perioden gick i EB:s favör. Efter bland annat tre treor och flera enkla poäng utökades ledningen till 50–36 inför avslutningen.

Där kunde hemmalaget bevaka sin ledning på ett komfortabelt sätt även om kvaliteten på avsluten inte var den bästa. Slutperioden vanns med 13–6 och slutresultatet skrevs därmed till 63–42

– Vi startade matchen spelmässigt på ett mycket bra sätt men hade förtvivlat svårt att få i bollarna. Vi mötte ett lag som i stort sett spelade zonförsvar hela matchen och det tog nästan en period innan vi kunde ställa in siktet och vara mer precisa i avslutningarna, säger EB-coacherna Aronsson/Lundin.