Seger och förlust för EB-herrarna

Det var en hektisk helg för Eskilstuna Baskets herrar. Två matcher på två dagar gav resultatet en vinst och en förlust.

En vinst och en förlust blev resultatet när EB-herrarna spelade två matcher på två dagar i helgen.

Basket2019-10-27 19:38

Under lördagen stod basketgymnasiet RIG Mark för motståndet på bortaplan. Kinnalaget har inlett starkt med tre raka segrar innan EB kom på besök. Det blev dock ingen trevlig lördag för Eskilstunalaget som kördes över med klara 109–78.

Då blev söndagens hemmamöte med Huddinge desto roligare. EB tog ganska snabbt kommandot och hade en knapp ledning 22–18 efter första perioden.

Gästerna kom tillbaka och vann period nummer två med 20–18 och matchen levde gott och väl efter halva matchen. Men i den tredje perioden kom rycket från EB som gick ifrån till en elvapoängsledning, något som Huddinge aldrig hämtade sig ifrån. Efter att även vunnit slutperioden med 18–12 skrevs slutresultatet till 84–66 i Stiga Sports Arena.

I och med segern klättrade laget en placering i tabellen och ligger sexa efter tre spelade matcher.

Poäng EB: Pontus Lennartsson 28, Julian López Rodriguez 14, Albin Sandeberg 10, Kevin Lieu 9, Aleksa Simovic 7, Noah Clifford Daniel 5, George Sabbagh 5, Mattias Karlsson 4.

Resultatet i matchen mot Huddinge skrevs till 84-66