Uniteds Sarah Bergman är korsbandsskadad och missar resten av säsongen. Foto:

Bergman borta resten av året – Barsley tillbaka i United

Fotboll

Efter en fin insats i Svenska cupen i veckan möter Eskilstuna United under söndagen Hammarby på bortaplan.

— Jag tror det finns stora chanser att matchbilden mot Hammarby blir ganska lik den vi hade mot både Djurgården och Kvarnsveden, säger Uniteds tränare Viktor Eriksson.

Eskilstuna United vann i veckan med klara 6–0 mot BK 30 på bortaplan i cupen. Så under söndagen ger sig ett taggat United till huvudstaden för att försöka ta sin första trepoängare efter två raka kryssmatcher i Damallsvenskan.

— Vi tycker att vi gjorde bra prestationer både mot Djurgården och Kvarnsveden. Vi hade stort bollinnehav men skapade inte så många målchanser. Vi har jobbat med vårt anfallsspel och det känns som att det nu är på rätt väg, säger Unitedtränaren Viktor Eriksson och fortsätter:

— Även om det var mot ett sämre motstånd så fick vi lite utdelning för det i veckan mot BK 30 i cupen.

Under cupmatchen vilade mittbacken Vaila Barsley men är nu åter tillgänglig för spel.

— Ja, det ser bra ut för henne. Hon vilade i onsdags i cupmatchen men tränade för fullt i dag (fredag) så det ska inte vara någon fara med henne, säger Eriksson.

Dessvärre skadade sig backen Sarah Bergman under F19-matchen i söndags. Hon fick beskedet i torsdags att det handlar om en korsbandsskada.

— Hon har undersökt under veckan och det är en skada på både främre och bakre korsbandet och menisken. Hon ska opereras inom sex veckor så hon är inte tillgänglig mer i år, säger en bekymrad Unitedtränare.

Matchen på söndag mot Hammarby kan du följa i vår liverapportering på ekuriren.se. Matchstart klockan 15.00.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna UnitedSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka