Östgöten Oscar Bierfeldt, 21-åringen som tämligen omgående efter flytten från Motalalaget Solfjäderstaden tog en tröja i Onyx, väljer helt enkelt att inte förlänga kontraktet med klubben från Nyköping/Oxelösund.

– Det är givetvis tråkigt och ett tungt tapp. Men det kommer å andra sidan inte som en överraskning. Det är den sociala situationen som gör att Oscar vill flytta hem till Motala, säger Onyx sportchef Tobias Palm.

Är han klar för Solfjäderstaden?

Artikelbild

– Inte vad jag vet men de har till skillnad från flera andra klubbar hört av sig den rätta vägen så det är klart att mycket lutar åt det.

Är det med andra ord redan klubbar som har kontaktat poängspelare med kontrakt som Viktor Palm, Jesper Ekstrand och Gustaf Sandberg?

– Inte just de tre – vad jag vet i alla fall. Men andra spelare.

Stabile Rasmus Billnert Christiansson står också under kontrakt men annars är det ganska många utgående plus flera unga spelare som Onyx sportsliga ledning också behöver prata färdigt med.

Om IFK Gnesta tar sig upp till division 1 vore förstås kvicke SSL-meriterade centern Christoffer Ekstrand, som kom fram i den klubben, en drömvärvning.

– Men både Christoffer Ekstrand och Jonathan Hallin kom vi muntligt överens med snabbt. Det var liksom inget snack. Men inget är skrivet ännu.

Hallin var rejält resolut i markeringsspelet så sent som på onsdagskvällen mot ett starkt Warberg. Ekstrand har använts i förstakedjan och varit bra, men skulle också kunna lyfta en andraenhet där han skulle få ta flera avslut.

– Riktigt viktiga spelare för oss, båda två.

Det ryktas om att anfallaren Daniel Öberg är på väg till Trosa Edanö – ligger det någonting i det?

– Det är ganska många spelare med utgående kontrakt som vi inte har hunnit prata färdigt med under det intensiva slutskedet av säsongen med de bägge kvalmatcherna, så det har jag inget svar på. Vi kommer lägga en högre kravbild än inför den här säsongen så vi får se vilka som stannar. Lite långsökt med Trosa Edanö med tanke på pendlingen om just Öberg lämnar, men man vet förstås aldrig, säger Palm.

– Det är påfallande många som vi har pratat med som vill köra vidare i alla fall och det är förstås positivt.

Är du som sportchef nöjd med säsongen?

– I det stora hela ändå: ja. Men det grämer mig ändå att vi fortsätter att bränna så många poäng mot lag som vi ska slå. Det skiljer så pass många poäng i tabellen i vissa matcher som vi tappar. När vi visar vår högstanivå är vi seriens näst bästa lag och då hade vi sluppit Warberg i första SSL-kvalrundan och haft en mycket stor chans att ta oss vidare.

Men ändå fina läropengar för många spelare att få mäta sig med ett klasslag inför över 1500 hemma i Rosvalla va?

– Absolut, Warberg var för bra för oss just nu – men det var oerhört värdefullt att få spela den här matchen och se vad som krävs för att ta steget upp till SSL där Warberg borde vara.