Både Lewis Hamilton och Sebastian Vettel har pratat mycket om både rasism och andra sociala frågor.
– Vi stöttar gladeligen förarna i att uttrycka sin åsikt på sina plattformar, säger chefen för Qatars motorsportsförbund, Abdulrahman al-Mannai.
– Vi ser det inte som ett problem i Qatar eftersom de är fria att säga vad de vill, säger han.
Flera fotbollslandslag, däribland Norge, har protesterat mot beslutet att lägga fotbolls-VM i Qatar och människorättsorganisationer har kritiserat landet för hur de behandlar migrantarbetare.
– Qatar har varit öppet för... kritik. Qatar har de senaste åren jobbat för att förbättra saker gällande arbetsfrågor, säger al-Mannai och syftar bland annat på den nyinförda minimilönen à 11,20 kronor i timmen.
Formel 1-loppet den 21 november blir det första i landet, sedan man gått in och tagit över värdskapet från Australien, som på grund av coronapandemin valde att inte hålla något lopp.
För besväret blev Qatar ett av stoppen på F1-cirkusen under de kommande tio åren, med undantag för 2022 då fotbolls-VM spelas.
– Vi har gjort stora framsteg. Såklart är det inte ännu ett perfekt system men vår öppenhet och partnerskap med internationella byråer har hjälpt oss komma framåt, säger al-Mannai.