• Foto:
  • Josefin Johansson var målbäst i Guif med sina 10 fullträffar. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Bra försvarsspel bäddade för seger mot bottenlaget

Handboll

Handboll är svängigt. Det fick Guifs damer känna på under lördagen då bottenlaget Kärra var på besök i Stiga Sports Arena. Hemmalaget körde stundtals över gästerna, men matchen slutade "bara" med vinst med fem mål.

— Det kändes som vi hade matchen under kontroll även om det gick lite i vågor, säger vänsternian Josefin Johansson.

Guif repade sig snabbt efter överkörningen borta mot Hellton (21–32) i förra helgen. Under lördagens hemmamatch i Stiga Sports Arena mot Kärra från Göteborg tog laget tidigt kommandot.

Redan efter tio minuter hade Guif gått från 3–3 till ledning med 6-3 efter tre snabba mål av Joline Jakobsson, Josefin Johansson och Sofia Tenglin. Hemmalaget kunde även göra 7–3 genom Caroline Karlsson på linjen efter snyggt inspel av nämnde Josefin Johansson. Då tog bortalaget time-out, inte thai-mat som speakern Sebastian "Sheriffen" Larsson så skämtsamt skojade om.

Och efter drygt 20 minuter hade Guif lagt i en extra växel och ledde med hela 13–5 efter att Kärra åkt på ett antal tvåminutersutvisningar.

— Vi spelade framförallt bra bakåt och fick träff på dem vilket ledde till kontringar och enkla mål, säger vänsternian Josefin Johansson och kunde se sitt Guif gå till pausvila med 18–9.

I andra fortsatte hemmalaget att producera mycket framåt. Och då Josefin Johansson blev punktmarkerad klev andra fram. Mittnian Lovisa Delac var en av dem men även storspelande målvakten Emina Jonasson som stod för flera svettiga räddningar. Lite mer än halvtimmen spelad av andra halvlek hade Guif ett försprång med 10 mål då det stod 22–12.

— Ja, Emina gjorde det bra i mål och kom bra in tidigt i matchen.

Även om Kärra snyggade till siffrorna rejält i slutet var ledningen aldrig hotad i en match som Guif vann med 32–27.

— Jag tycker ändå det kändes lugnt och stabilt, säger Josefin Johansson.

Det som inte fungerade förra helgen – fungerade desto bättre under lördagens match.

— Det var helt klart försvarsspelet där vi jobbade mer tillsammans. När en kom förbi så kom andra och hjälpte till. Mot Hellton blev vi väldigt glesa och det skapade osäkerhet som vi även tog med oss i anfallet, säger 25-åringen.

Glädjande var att Jessica Dickfors, som gjorde comeback förra helgen efter mammaledighet, fick fler minuter under lördagsmatchen. Hon visade att hon kommer att bli viktig för Guif i kampen om en kvalplats till SHE. Och med segern mot Kärra hakar Guif på topplagen.

— Det är ju dit vi vill. Serien är ju så jämn så varje match är superviktig, säger vänsternian Josefin Johansson som blev bäste målgörare i Guif med sina 10 fullträffar.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

GuifSportHandboll
Relaterat