Jacqueline Cabaj Awad föll både i singel och dubbel mot Slovenien i Fed Cup. Arkivfoto: Anders Nilsson

Cabaj Awad förlorade dubbelt i Fed Cup

tennis

Det blev en väldigt tung fredagskväll för Sverige, med bland andra Jacqueline Cabaj Awad från Eskilstuna, när den sista gruppspelsomgången i Fed Cup genomfördes.

Jacqueline hade bara fått spela en dubbel tidigare men fick nu kliva in och ta hand om förstasingeln när de blågula mötte Slovenien som hade två förluster tidigare.

På rankningen var det bara 14 platser mellan Kaja Juvan (489:a) och Jacqueline (503:a) men det var stor skillnad på planen. Juvan dominerade från start och vann med hela 6–1, 6–3. När svenska ankaret Rebecca Peterson tappade 1–0 i set till 1–2 mot Tamara Zidansek var drabbningen förlorad.

Cabaj Awad och Mirjam Björklund kunde inte heller putsa till siffrorna i den avslutande dubbeln, de föll med 1–2 i set mot Kaja Juvan och Nika Radisic. Siffrorna skrevs till 6–3, 6–7 (5), 6–2 i slovensk favör.

Därmed kom Sverige sist i fyrlagsgruppen. Tre lag hade en seger vardera men de blågula sämsta matchkvoten, 3–6. ”Straffet” blir kval mot Portugal i dag om att stanna kvar i grupp 1.

Läs mer om dessa ämnen

SportTennis