Till inledande Aprilsprinten på lördag har hela 142 ekipage anmält sig till, där den 2,2 km långa slingan som ska köras tre gånger.

– ­Många tycker om vårt upplägg med att allt är samlat på en plats, det märks på intresset som håller i sig från år till år, säger tävlingsledare Anita Pentell.

Innan kopplingen släpps upp på lördag förmiddag har många nerverna på helspänn. Hoppas att bilen håller, och nu ska konkurrenterna få känna på motstånd, brukar vara inställningen. Men de allra flesta resonerar på det sättet vilket betyder riktigt underhållande och täta fighter i de olika klasserna.

Publiken brukar vara sugna på att bevittna denna första deltävling och fyller platserna till bristningsgränsen. Många deltagare kommer tillbaka varje år, medan vissa kör för första gången. I klassen för nybörjare, utbildningsrally kommer fem ekipage till start vilket är bra för återväxten i sporten. Lokala förmågor finns med i de flesta klasserna, från Ekonomibilarna till dom vassaste. Hela 26 ekipage kommer till start i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen för A-förare, där bland andra Pontus Florin i Honda, eller Stefan Hanhela i VW Polo från Eskilstuna får slåss mot EM-åkaren Elias Lundberg från Sala. I den fyrhjulsdrivna klassen kommer 13 bilar till start där den östgöten Jari Saarinen står för favoritskapet om totalsegern i sin Ford Fiesta S 2000.