AFC Eskilstunas högerback Daniel Björnquist var tillbaka på sin gamla hemmarena under torsdagskvällen. Foto:

Daniel Björnquist: "Det var en viktig seger"

Fotboll

För Daniel Björnquist var torsdagens match lite extra speciell. Efter fyra år i Örebroklubben skrev han som bekant på i vintras för AFC. Nu var han tillbaka på Behrn Arena, fast på andra sidan korridoren.

— Det var lite känslosamt att vara här och vara på den här sidan. Men det var en viktig seger, säger AFC-backen.

Björnquist var mer eller mindre given i ÖSK:s startuppställning innan han kom till AFC i januari. Men när Örebro SK under förra sommaren värvade Martin Lorentzson fanns det helt plötsligt två liknande spelare på samma position. Det var då AFC kom in i bilden för Björnquist.

Du har bra statistik mot din gamla klubb. En oavgjord (2–2 i våras på Tunavallen) och en seger. Känns det som en revansch för dig?

— Det är klart att man vill vinna varje match. Och det blir lite speciellt just mot ÖSK men det blir ju för att man känner de flesta i laget och i staden, men revansch, det vet jag inte.

Du fick även pris som matchens lirare i AFC.

— Så kan det vara, säger han och ler stort.

Straffen fick göras om. Blev du nervös när den behövdes läggas om?

— Jag hann inte riktigt uppfatta allt men jag tyckte domaren sa att Buya(Mohamed Buya Turay) eller någon annan var för tidig in i straffområdet innan den hade slagits. Men Omar lyckades överlista Örebros målvakt (Oscar Jansson) en gång till.

Och sedan vänder ni matchen.

— Vi spelade bra i måndags mot Sundsvall också men där fick vi inte resultatet med oss. Vi vet att vi kan spela bra men fick mer utdelning i dag med de tre målen. Det var en måstematch för att kunna haka på och det gjorde vi i allra högsta grad. Vi gjorde en stark laginsats helt enkelt.

På måndag spelar AFC hemma mot IFK Göteborg på Tunavallen i en ny viktig match.

— Det blir en ny tuff utmaning för oss. IFK är ett starkt lag men det är en match vi bör vinna för att ha fortsatt chans att hänga kvar, säger Björnquist.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka