Daniel Davidsson aktuell för Smederna

Smederna fortsätter sitt lagbygge. Nu kan vi avslöja att Daniel Davidsson kan göra comeback i Eskilstunaklubben.

Piraternas Daniel Davidsson har pratat framtid med Smederna.

Piraternas Daniel Davidsson har pratat framtid med Smederna.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Speedway2019-10-21 13:14

Davidssons Piraterna har som bekant stora bekymmer. De ekonomiska problemen fick till följd att lagledaren Stefan Andersson Skill och hans assistent Stefan Ekberg hoppade av i helgen –  innan de ens kommit igång på allvar med sitt uppdrag. Tidigare i höst återvände duon till Piraterna och Motalaklubben gjorde då upp en treårsplan mot SM-guld 2022.

Men i stället har det blivit krisstämpel och förarflykt. Niels-Kristian Iversen och Daniel Kaczmarek har lämnat för Smederna,  Mikkel Michelsen har gått till Indianerna och under måndagen presenterades Linus Sundström av Västervik.

Nu kan ytterligare en pirat hamna i mästarklubben från Eskilstuna. Det är Daniel Davidsson som skulle passa perfekt på reserven med sitt snitt på 0,980.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det ... vi har väl annat stök att reda ut innan jag bestämmer mig. Just nu sitter jag i klorna på Piraterna, säger Davidsson.

Han berättar att klubben är skyldig honom "en ansenlig summa pengar".

– Det här måste få en lösning först. Elitserien är en tuff liga och då måste man ha bra grejer. Det går inte att åka på gammal skit och då kostar det pengar. Vi som bara åker i Sverige är så beroende av den svenska klubben. Och jag behöver pengarna för att ha en chans att vara redo. Det är samma sak för mig i Norrköping, jag körde bara tre matcher för Vargarna i Allsvenskan.

Skulle du kunna tänka dig att återvända till Smederna?

– Ja, det är en klubb jag varit i ett par svängar och trivts i. Jag känner folk och vet hur organisationen funkar. Det är ett bra lag och go i föreningen.  Men vi har inte kommit så långt och det är inte bara Smederna jag pratat med. Jag hoppas det här ska bli klart hyfsat snart.

Brorsan Jonas Davidsson (0,840 i snitt) är i samma sits hos Piraterna. Han uppges, enligt Motala Vadstena Tidning, vara aktuell för Indianerna.

– Vi ska sätta oss ner snart och göra en plan A, en plan B och en plan C. Sedan får vi se vad som händer, säger Daniel.

Om han skriver på för Smederna kan Davidsson gå in i följande startsjua, förutsatt att både Michael Jepsen Jensen och Linus Eklöf blir kvar: 1) Niels-Kristian Iversen (1,812), 2) Andzejs Lebedevs (1,566), 3) Gleb Chugunov (1,817), 4) Pontus Aspgren (1,439), Michael Jepsen Jensen (1,748), 6) Linus Eklöf (0,842), 7) Daniel Davidsson (0,980). 

Det totala snittet blir då 10,204 av maximala 10,250.

Då finns också Daniel Kaczmarek (0,500) som ett konkurrerande reservalternativ. Sedan går det att ha exempelvis Grigorij Laguta som ett komplement i truppen om någon av toppförarna skulle bli skadad eller ha svag form. Klubben för säkerligen även samtal med Przemyslaw Pawlicki och Adrian Miedzinski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!