David Pham hade en lyckad helg och gick fem matcher på lördagen. De båda första vann han med 5–0 och 4–1. Därmed var han i poolfinal där han ställdes mot den blivande finalisten och förlorade med 1–4. Därmed fick han en chans att återkvala om bronsmedaljen. I den första matchen vann han med 4–1 och i den andra med 3–2.

– Jag är jättenöjd, med min insats även om jag hade som målsättning att gå till final. Men det var 871 tävlande från 18 länder, från Angola i Afrika till Nepal i Asien och flera Europamästare, så jag kan inte vara annat är nöjd, summerade David Pham sin insats.

För lillebror Filip Pham gick det också mycket bra i klassen för 14–15 år. Han vann sina två inledande matcher och förlorade den tredje i poolfinalen med knappa 2–3 och därmed var han utslagen.

Men Katrineholms karate har visat att de håller väldigt bra internationellt också. Förutom David och Filip Pham i Wado karate som är med i Europatoppen och slåss så har vi de lite yngre Anthony Vu, 12, och Elias Ekman, 14, från Karate Dojo som också befinner sig i toppskiktet i sina respektive ungdomsklasser.