Utan att imponera tog SIBK under lördagen sin sjätte raka seger när Umeå besegrades med 5–3 i Thomas Arena. 

– Det var en seger och inte mycket mer, konstaterar tränaren Peter Lund. 

Hemmapubliken fick dock se en debutant på planen. 19-årige Melker Klingström-Adelmor fick chansen i Pelle Hansson och Rasmus "Mini" Jansson frånvaro. Och som han tog till vara på den. Sex minuter in i matchen var det Melker som såg till att ge Strängnäs ledningen. 

Artikelbild

| Adam Nilsson med boll.

– Vi vann boll och fick till en spelvändning. Jag sökte mig in framför mål, fick bollen av Pierre (Hellström) och fick på en halvträff som gick in bakom målvakten. Först fattade jag inte att det blev mål, säger den debuterande målskytten.

Hur var det att debutera på hemmaplan?

– Det var rätt nervöst men även roligt såklart. Mycket av nervositeten släppte efter mitt mål. 

Efter första var det likaläge 1–1 innan Adam Nilsson gav SIBK ledningen på nytt i början av den andra. Umeå kvitterade men Jimmy Eriksson såg till att det var hemmaledning även inför slutronden.

Artikelbild

| Målvakten Wiktor Åkerstedt stod åter för en fin insats mellan stolparna.

– Vi saknade den intensitet vi har haft de senaste matcherna. Vi skapade många målchanser men tappade fokus i avslutningslägena. Samtidigt var vi otroligt starka defensivt vilket gör att vi hade ledningen, säger Lund. 

Nilsson och Hellström fastställde sen slutresultatet till 5–3.

Artikelbild

| Jimmy Eriksson (89) satte 3-2-målet.

– Det vi tar med oss är de tre poängen. I övrigt kom vi inte upp i nivå. Dock ett extra plus till defensiven där vi är svårforcerade.