Efter att ha inlett matchen med positivt spel och dessutom vunnen skottstatistik i första perioden fortsatte FBC Nyköping på den inslagna vägen. Cornelia Ceder gav FBC ledningen i den andra perioden.

– Jag fick en bra passning från Elsa (Lidström) så jag hade bara att lätt slå in bollen, sa Cornelia Ceder.

Målet kom logiskt och följdes av en bra period – men så, ett par snabba omställningar och plötsligt hade Arboga vänt matchen, bland annat via en straff.

– Vi kunde köra på efter målet, men när de gjorde sina mål blev det tungt för oss igen. Det kändes ändå ganska positivt genom hela matchen, tyckte Ceder.

I och med att FBC hade förlorat första rundan med 3–8 hemma behövdes en seger med sex bollar i bortahall. Men 1–0 blev 1–4 innan slutsiffrorna snyggades till i slutet. Att vinna skotten och vara spelförande i stora delar av matchen räckte inte.

– Vi slet på hela vägen och jobbade som ett lag. Vi visste att vi behövde sätta mer press än i den första matchen. Samtidigt är fem mål i innebandy inte jättemycket om man har tre långa perioder på sig, men det blev tyngre och tyngre ju längre matchen gick.

Vad var Arboga bra på, som gjorde att de kunde slå ut er?

– De var mycket mer effektiva, gjorde mål och tog vara på våra misstag, tyckte Cornelia Ceder.

Lagets tränare Johan Svärd kände framför allt tomhet efter säsongens sista match.

– Vi sa innan att det enda vi kunde göra var vår bästa match för säsongen. Det kanske vi inte riktigt gjorde, för då hade vi satt chanserna, men det var nästintill. Jag tycker vi stod upp och gjorde en riktigt bra match, sa Svärd.

Han tyckte också att man hade lyckats läsa av Arbogas specialiteter på ett bättre sätt den här gången, men samtidigt hade hemmalaget effektiviteten.

Såväl Svärd som Ceder var inne på att man inte hade haft samma uppladdning under hela säsongen på väg till kvalet.

– De har spelat 26 matcher mot i princip bara bra motstånd. Vi gick igenom vår serie med bara 14 omgångar och tre bra motståndare. Vi har kunskapen, men inte samma tempo. Här hann man inte med den där extragrejen. Jag hoppas nu att Arboga visar klass även i nästa kval och går upp, sa Svärd.

Var ni något stressade av att veta att ni behövde jaga mål?

– Sex mål är inga konstigheter i innebandy, det hade räckt.

Samtidigt som ni startade med det underläget...

– ...ja, det är värre.

En extra tråkig kväll blev det för skickliga forwarden, 27-årsfirande Klara Eriksson, som fick avsluta matchen i förtid för att köras till Mälarsjukhuset med en oroande fotskada.