– Oj, vad roligt. Det är vi verkligen tacksamma för, säger AFC:s tränare och nytillsatte sportchef Nemanja Miljanovic.

AFC var efter den allsvenska degraderingen uträknade av många inför starten av Superettan 2018. Men laget kunde efter en tredjeplats i serien och via kval mot Brommapojkarna, ta sig tillbaka till Allsvenskan. Förlust på hemmaplan i den första kvalmatchen följdes upp med 2–1 på bortaplan där kvalhjältarna Samuel Nnamani och Bajram Ajeti fullbordade den bragdartade säsongen med sina mål.

Juryn från Sparbanken Rekarne, Idrottsprogrammet på Rekarnegymnasiet, Sörmlandsidrotten, Hotell Bolinder Munktell och Eskilstuna-Kuriren beslutade att AFC:s avancemang gör dem till 2018 års sista vinnare i Kvartalets idrottsprofil.

– Det är viktigt för oss att få positiv uppbackning i det jobb vi gör. Jag hoppas och tror att det blir ännu bättre stöd i år när vi spelar i Allsvenskan. För det blir garanterat mycket mer publik på Tunavallen och gör vi bara bra ifrån oss kommer det ännu mer publik, säger Nemanja Miljanovic.

Samtliga vinnare i Kvartalets idrottsprofil 2018:

Första kvartalet vann förbundskaptenen för det svenska herrlandslaget i handboll Kristján Andrésson priset efter att laget tagit silver i EM.

Andra kvartalet tog Eskilstunakillen och fotbollsstjärnan Sebastian Larsson hem utmärkelsen efter att ha gjort 100 landskamper och bjudit svenska folket på en otrolig VM-fest.

Tredje kvartalets idrottsprofil blev Eskilstunagymnasten Jonna Adlerteg efter sina framgångar i världscuptävlingarna i Ungern och Frankrike.