Mimmi Larsson hade två kanonlägen under den första halvleken borta mot Hammarby men brände båda. Foto:

"Det finns ingen ursäkt"

Fotboll

Rosengård fortsätter att öppna för Eskilstuna i Champions League-racet - men United fortsätter att avstå inbjudan. Under söndagen blev det en svidande 0–1-förlust borta mot Hammarby.

— Jag är oerhört besviken, det här är inte tillräckligt bra, säger tränaren Viktor Eriksson.

— Det finns ingen ursäkt, säger mittfältsmotorn Ingrid Schjelderup.

Rosengård föll mot Kristianstad på lördagen så United kunde krympa gapet till tre poäng på söndagen. Men icke, en blek insats på Zinkensdamm IP gjorde att Hammarby vann på Julia Zigotti Olmes fullträff i minut 81.

— Vi borde ha sett alla möjligheter efter Rosengårds förlust, i stället tog vi det för lugnt medan de gick in med mer energi i närkamperna. Det är det värsta som finns för det kan man ju alltid bestämma själv, säger forwarden Mimmi Larsson.

Du hade två kanonlägen i första halvleken, vad säger du om dem?

— På det första kom jag lite ur vinkeln men när jag ser filmen efteråt lär jag bli frustrerad och tycka att jag ska göra mål. Det andra ska jag absolut sätta. Men när självförtroendet inte är på topp har man lite för bråttom. Jag trodde att målvakten lämnade lucka vid första stolpen men sköt utanför.

Hammarby, som kämpar i botten, visade att vilja slår klass och hade helt klart mest vilja i merparten av duellerna på konstgräset.

— Inget illa menat om Hammarby men det är ingen i grönvit tröja som skulle platsa i vårt lag. Då ska det inte bli så här, säger tränare Eriksson och tillägger:

— Jag brukar göra mig lustig över hockeytränare som säger att hans lag måste åka mer skridsko. Men det var lite sånt vi saknade i dag, viljan att göra jobbet.

Både han och Ingrid Schjelderup betonade att viljan att vinna absolut finns där. Men laget gjorde inget vidare försök att visa det den här gången.

— Vi försökte ju ändå och skapade en del chanser. Men det blev för många enkla bolltapp och då låg vi för långt ifrån varandra, analyserar hon.

Med tanke på att "Bajen" också hade några lägen före pausen och faktiskt kändes spelmässigt bättre långa stunder i halvlek två är det svårt att kalla trepoängaren orättvis.

— Vi får alla rannsaka oss själva, säger Mimmi Larsson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna UnitedSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka