Pontus Aspgrens nya kontrakt var den första glada nyheten för Smederna i lördags. Den andra var Matej Zagars GP-seger i Tyskland. Foto:

Dubbel lyckolördag för smedfansen – så blir laget till första semifinalen

Speedway
annons

Smedernas fans upplevde en lyckolördag då först Pontus Aspgren skrev på för två säsonger till och senare vann Matej Zagar GP-tävlingen i tyska Teterow.

— Jag hade fruktansvärd huvudvärk på morgonen och behövde ta två tabletter, säger slovenen i segerintervjun i tv.

Efter full pott i Målilla i tisdags fortsatte Zagar att glänsa när han körde in nio poäng i grundomgången, vann semifinalen trots startspår tre vilket inte hade varit lyckosamt tidigare och sedan tog han hem finalen från innern. Därmed förbättrade han väsentligt sin chans att sluta bland de åtta bästa och säkra en plats i VM-serien 2018.

— Jag fattade några felaktiga beslut gällande min utrustning i början av säsongen. Nu är jag på rätt spår igen och även om kvällen började med lite kopplingsproblem löste det sig tack vare mitt team, säger han i det officiella pressmeddelandet från arrangören.

Smedlagledaren Jerker Eriksson har förstås med stjärnan bland de sju som är kallade till semifinal ett på tisdagskvällen i Avesta.

Helt väntad blev ändå inte truppen mot Masarna. Varken Leon Madsen eller Grzegorz Walasek finns med, det gör däremot Andrej Karpov som inte varit uttagen på länge.

— Han har tränat i Polen och var aktuell att köra där på söndagen men blev bortvald. Walasek hade det tungt i Avesta senast och Madsen har känt av sin tidigare armskada igen, motiverar Eriksson laguttagningen.

I övrigt är det en förväntad uppställning till match ett, returen körs i Eskilstuna kvällen efter. Den 26-årige Avestakillen Pontus Aspgren kommer till semifinalerna med ett nysignerat tvåårskontrakt med Smederna. Han har höjt sitt snitt i år från 1,241 till 1,356.

– Det känns jättebra. Jag trivs i klubben och vill vara med på den resa man påbörjat. Jag tror att vi har något väldigt bra på gång, säger Pontus i ett pressmeddelande.

Lagen i Avesta

Masarna: 1. Tai Woffinden, 2. Linus Sundström, 3. Przemyslaw Pawlicki, 4. Artur Czaja, 5. Antonio Lindbäck, 6. Kim Nilsson, 7. Joel Andersson.

Smederna: 1. Michael Jepsen Jensen, 2. Andrej Karpov, 3. Andzejs Lebedevs, 4. Mikkel Michelsen, 5. Matej Zagar, 6. Linus Eklöf, 7. Pontus Aspgren.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka