Dubbla förluster mot topplagen

Efter två raka förluster mot storlagen Eslöv och Halmstad förra veckan var det dubbla hemmamatcher under helgen för EBTK.

EBTK:s SannaMari Bölenius tog laget enda seger under helgens matcher då hon vann mot Storfors Konstantina Paradi med 3–1 i set.

EBTK:s SannaMari Bölenius tog laget enda seger under helgens matcher då hon vann mot Storfors Konstantina Paradi med 3–1 i set.

Foto: Krister Rubensson

Bordtennis2019-10-13 11:43

Serieettan Storfors stod för motståndet på lördagen och det skulle också visa sig bli lite väl tufft för nykomlingen.

Eskilstuna BTK:s damer; Selma Zetterling, Sannamarie Bölenius och Malin Nilsson förlorade alla sina inledande matcher. Men i den andra matchen lyckades Sannamarie Bölenius skaka om grekiskan Konstantina Paradi och vinna med setsifforna 4–11, 16–14, 12–10 och 15–13.

Trots Bölenius seger mäktade laget inte med någon mer, trots att hon och Selma Zetterling spelade jämnt i dubbeln mot Konstantina Paradi och Katerina Toliou. Där det blev förlust med 3–2 och en matchserie som totalt slutade 6–1 till Storfors.

– Vi kämpade på väl och Storfors var ju i final förra året. Om vi tittar på setsiffrorna så var ändå rätt så jämna matcher. Ska jag lyfta något från vår sida så var det vår laganda. Även om vi egentligen inte ska ha en chans gav vi Storfors en match. Jag tycker vi ska vara stolta över det, säger EBTK:s Joacim Zetterling.

Under söndagen mötte hemmalaget tabellfyran Arvika och det började bra för Eskilstuna. Sannamarie Bölenius vann första set mot Ilka Doval men förlorade därefter i tre raka. Gästerna släppte sedan inte in hemmalaget i matchen och kunde vinna med klara 6–0.

– Det har varit värsta tänkbar start där vi mött de fyra bästa lagen men det är inga deppade miner här. Vi kommer igen, säger Zetterling efter förlusten.

EBTK:s SannaMari Bölenius.
EBTK:s SannaMari Bölenius.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!