• Elsa Zetterling. Foto:
  • Selma Zetterling. Foto:
  • Jesper Lyytikäinen. Foto:
  • David Björkryd. Foto:
  • På lördag drar ungdoms-SM i Stiga Sports Arena i gång där EBTK:s talanger Elsa Zetterling, Selma Zetterling, David Björkryd och Jesper Lyytikäinen är med. Även Theo Abrahamsson deltar (ej med under bildtagningen). Foto:
1/

EBTK-talanger redo för ungdoms-SM

Bordtennis

När ungdoms-SM i bordtennis avgörs till helgen i Stiga Sports Arena i Eskilstuna ställer fem talanger upp från EBTK.

— Att få vara med i mästerskapet kommer verkligen bli jättehäftigt, säger 13-åriga Elsa Zetterling.

Tillsammans med sin två år äldre syster Selma, är Elsa och killarna Jesper och David några av Eskilstuna Bordtennisklubbs mest lovande talanger. I helgen är det ungdoms-SM i bordtennis, passande nog, i Stiga Sports Arena och för talangerna är förberedelserna i full gång.

— Mitt mål är att spela så bra som jag kan och bara försöka göra mitt bästa. Förra året gick jag vidare i min pool men i första slutspelsmatchen mötte den tjejen som senare vann hela tävlingen, säger Elsa Zetterling.

15-åriga systern Selma ska bara försöka hålla huvudet kallt och inte fokusera på att det är en så stor tävling. För förra året åkte också hon i första slutspelsmatchen.

— I år ska jag i stället bara försöka få till mitt spel, säger hon och fortsätter:

— Utöver det är det både väldigt spännande och roligt att se andra spela. Man får nya idéer och tips på hur man kan förbättra sig, säger hon.

För 15-årige Jesper Lyytikäinen, som spelat pingis i fyra år, är målsättningen att ta ytterligare kliv i årets mästerskap.

— Förra året kom jag till åttondelsfinal. Det var verkligen jämnt för jag förlorade med 11–9 i skiljeset. Men att komma topp fem blir nog tufft, säger han.

En som ska ställa upp i två klasser över sin egen, nämligen pojkar 13, är 11-årige David Björkryd. Förra året nådde jättetalangen kvartsfinalen i ungdoms-SM.

— Inför mästerskapet har jag tränat ganska mycket. Jag har bland annat varit i Eslöv, haft en tränare från Kroatien här och sedan har jag tränat en del i Tyskland. Men semi- eller kvartsfinal borde väl vara rimligt att nå.

Theo Abrahamsson, som inte kunde medverka under bildtagningen, pluggar på Riksidrottsgymnasiet i Köping och är kanske den av alla EBTK:s talanger som har störst chans till en topplacering. Då värste konkurrenten i klassen pojkar 15, Truls Möregårdh, ska spela för seniorlandslaget på VM i Halmstad och inte delta på USM är chansen stor för Theo att nå semifinal.

Och efter helgen får vi svaret. Tävlingarna i Stiga Sports Arena sätter igång på fredag med start från klockan 9 och håller på till söndag.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportBordtennis
Relaterat