AFC-tränaren Pelle Olsson och stjärnan Omar Eddahri under förmiddagens frågestund i Uppsala inför allsvenska premiären. Foto:

Eddahri gav experterna svar på tal – tror på sitt AFC

Fotboll

Omar Eddahri tror på sitt AFC. Men utanför Eskilstunas gränser är det andra tongångar och under måndagens upptaktsträff blev laget tippat bakom de övriga nykomlingarna.

Något som fick stjärnan att reagera.

– Att vi är bakom dem, det är konstigt, säger han.

Om knappt två veckor går AFC Eskilstuna in i allsvenskan som historiska nykomlingar när laget gästar GIF Sundsvall.

På måndagens upptaktsträff i Uppsala var klubben representerade av tränaren Pelle Olsson och lagets stora stjärna, Omar Eddahri som varit med på hela AFC:s resa från division 1 till Allsvenskan.

Som nykomling är AFC förstås tillsammans med de övriga lagen från Superettan, Sirius och Halmstad ordentligt nederlagstippade av diverse experter.

Enligt en omröstning som C more låtit genomföra på Twitter blev AFC tippat sist, Halmstad nästjumbo och Sirius precis ovanför strecket.

Och kollar man Svenska spels odds på svenska mästare står Eskilstuna-laget i oddset 250 gånger pengarna, vilket var högst av alla.

Halmstad står i 200 och Sirius ännu lägre, 150 gånger pengarna.

Något som fick Omar Eddahri att reagera.

Så när det var dags för AFC-duon att kliva upp på scenen för frågor från konferencierna Anders Andersson och Jesper Hussfelt gav Eddahri en passning till de övriga nykomlingarna.

–Känslan är att vi har mycket kvalité i truppen och vi har gott självförtroende så att jag tror definitivt vi kan göra bra ifrån oss. Sedan så vann vi mot Sirius en match i fjol och kryssade den andra och slog Halmstad båda matcherna. Så för mig att vi är bakom dem, det är konstigt.

Viktigt att ta med sig det självförtroendet?

– Så klart, så klart. Och jag tycker att det är hög kvalité och nivå på de spelarna som kommit in. Jag tror stenhårt på att vi kan göra bra ifrån oss.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll
Relaterat