Det var i slutet av kryssmatchen mot Sävehof i fredags som Pavle Karacic gick i golvet efter en otäck tackling från gästernas Christoffer Brännberger.

– Jag är fortfarande omtöcknad av smällen. Han träffade mig så klockrent och med en sådan kraft i huvudet. En oavsiktlig smäll har inte riktigt samma kraft. Detta var något helt annat, säger Karacic när tidningen når honom under söndagen.

Så du menar att det var helt avsiktlig att skada dig?

– Ja, utan tvekan. Jag såg honom närma sig i ögonvrån men jag var inte beredd på att han skulle drämma till mig i skallen. Det var inte okej någonstans.

Karacic tvingades avbryta matchen och föras till sjukhus där det visade sig att han fått en mindre fraktur på näsan samt en lättare hjärnskakning.

– Jag har fått smällar mot huvudet tidigare i karriären, men aldrig någon som denna. Det är helt åt helvete rent utsagt.

Har du hört något från Brännberger efteråt?

– Nej. Men jag förväntar mig ingenting av honom heller.

Detta är dock inte första gången som Brännberger står för tvivelaktiga insatser på planen.

– Han drog på sig ett direktrött även i förra matchen mot Redbergslid. Och nu detta mot mig. Jag förstår inte varför förbundet inte tar tag i detta, det får bara pågå. I slutändan är det trots allt deras ansvar att sätta stopp för sånt här. Han (Brännberger) kommer ju bara fortsätta på samma sätt om ingenting händer från förbundets sida, säger Karacic som samtidigt passar på att hylla sina medspelare efter fredagspoängen.

– Det var ju en helt galen match efter att jag fick lämna. Ett stort plus till Robin (Andersson Dickfors) och Rickard (Åkerman).

I och med smällen lär det bli sparsamt med speltid för Karacic i måndagsmötet med Alingsås.

– Jag kommer finnas med på bänken för att bidra med vad jag kan. Jag kommer inte tacka nej till spel men det är i slutändan upp till Zoran.

Även Markus Hagelin fick lämna Sävehofmatchen i förtid, han med en knäkänning och är ett frågetecken inför matchen.

Vad är viktigt när man möter Alingsås?

– Disciplin. De är för närvarande Sveriges bästa lag så det gäller att vi är med över hela banan, från start.

Som vanligt innebär december månad ett tätt matchande för handbollsligalagen.

– Rent konditionsmässigt är det inga problem att återhämta sig. Sen vet man ju aldrig när man får fula smällar...

Matchen mot Alingsås startar 19.00 ikväll och du kan följa den via vår liverapportering.