De senaste fyra veckorna har präglats av motgångar för Alexander Woentin. 18-åringen körde för Smederna i omgång 11 mot Vetlanda men föll i första heatet och tog totalt 1+1 poäng. Veckan avslutades med en krasch i det avgörande heatet på JSM-finalen i Eskilstuna och han försvarade inte sitt guld från fjolårets.

Även Smedernas kryssmatch mot bottenlaget Masarna i omgången efteråt slutade med att Woentin fick bryta efter en krasch.

– Jag fick en hjärnskakning och sedan på lördagen släppte huvudvärken till finalen på U19-EM. Fast på tredje varvet i första heatet gick kedjan. Jag gick i backen och slog upp skadan och då fick jag huvudvärk igen. Så då fick jag vila mer, säger han.

Efter skadebesvären har Woentin fått stå över flera tävlingar, bland annat lagfinalen i JVM där Sverige missade medalj. Fast under helgen var han tillbaka och körde i division 1 med Brassarna.

– Det gick hyfsat för mig och sedan fixade vi första vinsten för Brassarna. Det var roligt att sitta på cykeln igen och lite skönt. Lite hade man kanske tappat men jag kom in i det rätt fort.

Under tisdagskvällen startar slutspelet när Smederna möter Indianerna men Woentin är inte med i laget som lagledarna Jerker Eriksson och Stefan Jarl plockat ut.

– Troligtvis kommer jag åka upp och vara med på matchen. Sedan får man la se om jag får köra och det är upp Jerker och ”Jarlen”. Bara jag kan och hinner så är jag nog på plats. Det är mest Jerker jag har kontakt med på telefon och vi pratar väl två gånger i veckan.

Vad tror du om dina slutspelschanser?

– Det är väl upp till mig själv egentligen. Det gäller att jag steppar upp några snäpp och visar att jag vill vara med. Sedan får vi se vilket lag de tar ut.

Till helgen väntar annars final i JEM. Tävlingen avgörs i Lettland och Daugavpils där Woentin är en av de svenska förarna.

– Kör vi bara som vi ska och har en bra dag så ska vi vara på pallen. Polackerna är alltid väldigt starka men Danmark brukar också vara bra. Sedan vet man inte med letterna för de brukar kunna köra bra på hemmaplan. En medalj vore kul.