Foto:

Efter SM-silvret – nu siktar Karl Olsson på bra resultat i EM

Skytte
annons

Under den gångna helgen tog Karl Olsson ett SM-silver på hemmaplan i Eskilstuna.

Och redan nu på fredag bär det av till EM i Azerbajdzjan.

— Det ska bli riktigt kul, säger Eskilstunaskytten.

Det var i helmatchen 3x40 skott, Olssons huvudgren, som det blev ett SM-silver på 450,7 poäng.

— Klart att jag siktade på guldet, men jag är nöjd trots allt, säger Olssons som fick se sig besegrad av Marcus Madsen från Linköping som sköt hem finalen på 456,9.

— Han sköt väldigt, väldigt bra så det var inget att snacka om. Jag sköt stabilt i grundomgången och hade högsta poängen där, men i finalen börjar man om på noll och då är det andra saker som spelar in. Jag hade inte riktigt flytet med mig.

Vad saknades?

— Jag missade lite i det inledande momentet (knästående) och fick inte till några djupa tior. Jag sköt många tior, men inte tillräckligt bra tior. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var som inte stämde. Jag får hem och träna lite inför EM.

Redan under fredagen bär det av till Azerbajdzjan. Där ställer Karl Olsson upp i hela fem grenar. Först är det 50-metersgrenarna: 60 skott liggande och helmatch 3x40 som gäller. Sedan rullar det på med 300-metersgrenarna: 60 skott liggande, helmatch 3x40 skott och halvmatch 3x20 skott.

— I Europa är det ett helt annat motstånd. Där finns det så många duktiga skyttar.

Vad tror du om chanserna att göra det bra där nere?

— Jag har min absolut bästa säsong bakom mig så det känns riktigt, riktigt kul att åka på EM nu. Jag har inte satt något placeringsmål utan åker dit för att göra ett bra jobb. Sedan får vi ser hur långt det räcker.

Med på resan finns sambon Therese Lundqvist, som ska tävla i skeet för Uppsala (en disciplin av lerduveskytte) och Marie Enqvist som också tog ett SM-silver på 50 meter hemma i Eskilstuna i 60 skott liggande under den gångna veckan.

— Tre Eskilstunabor som ska försöka göra det bra. Det ska bli riktigt skoj.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSkyttesport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka