Med 2–1 i set mot en japanska säkrade Jacqueline Cabaj Awad från Eskilstuna singeltiteln i Sharm El Sheikh på söndagskvällen. Arkivfoto: Mikael Andersson

Efterlängtad titel för Jacqueline Cabaj Awad

Tennis
annons

Sharm El Sheikh fortsätter att vara en framgångsrik plats för Jacqueline Cabaj Awad.

Sent på söndagskvällen säkrade Eskilstunatjejen ytterligare en titel där och den här gången var pokalen lite extra efterlängtad.

— Det har varit ett tufft år så jag är väldigt glad och stolt över att stå här i kväll med den här titeln, skriver Jacqueline på Facebook.

Det kämpiga har bestått i skadebekymmer vilket höll henne borta från tennisbanorna i flera månader. Efter återkomsten har hon spelat i Lund och även veckan innan i Sharm El Sheikh. Då tog det stopp i kvartsfinalen mot självaste Vera Zvonareva, ryskan som varit rankad tvåa i världen.

Men den här veckan var lottningen lite enklare. Jacqueline tappade ett set både i första och andra omgången men tog sig vidare och vann kvart och semi med 2–0. Det ledde till kamp om ITF-titeln mot Japans Ramu Ueda.

Den tredjeseedade svenskan tappade första setet med 4–6 men kom tillbaka urstarkt och vann de följande två med säkra 6–3, 6–1.

— Jacqueline har vunnit några gånger förut i Sharm El Sheikh men då har det varit 10 000-dollarsturneringar. Nu har det blivit 15 000 så statusen har höjts lite, berättar mamma Ewa Cabaj.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportTennis
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka