Sommarlovet är snart här för många skolbarn och eleverna i årskurs tre från Friskolan Karlavagnen i Strängnäs provade något nytt i fredags. Som en friluftsdag åkte de till Barva där Eskilstuna Vattenskidklubb håller till och åkte vattenskidor.

– Det är en jätterolig avslutningsgrej och vi är en skola som jobbar mycket med pulshöjande aktivitet och rörelse. Vi gör mycket extraaktiviteter just för rörelsen och när vi har en i lärarkåren som kan erbjuda denna aktivitet är det bara att hoppa på, säger läraren Andreas Hellmark.

Bakgrunden är att hans lärarkollega Peter Johansson är aktiv i klubben och berättade att eleverna skulle kunna komma på besök innan de slutar på skolan och börjar mellanstadiet.

Artikelbild

Ebba Gunnarsson, Linnéa Granberg, Alice Söderqvist och Isabel Sjöberg föredrog att sola framför att vara i skola.

– Vi pratade väl om att vi ville göra något roligt och lite extra som avslutning. Så det var klart att vi skulle hoppa på detta. Den här trean är här och njuter så på fredag kommer nästa trea och provar. Peter tog med hela lärarkåren för två år sedan och vi hade det som en kickoff. Det är klurigare än vad det ser ut men när man väl har fattat galoppen brukar det sitta, säger Hellmark.

Peter Johansson körde båten medan eleverna fick försöka komma på benen och åka på riktigt. Därefter bjöds det på lunch i form av grillad korv och hamburgare.

Alice Söderqvist var en av eleverna som fick testa och hon fick det att funka efter två försök.

– Jag tyckte det var sådär för jag ramlade i början. Sedan hade jag ganska böjda ben. Jag stod upp på benen en liten stund så det gick bra, säger hon.

Artikelbild

Luka Horvat tog ett dopp när klassen besökte Barva.

Kompisarna Ebba Gunnarsson, Isabel Sjöberg och Linnéa Granberg fick vänta på sin tur.

– Man ska ha raka armar och vara som en köttbulle när man börjar och det börjar spänna upp, säger Isabel.

Artikelbild

Oscar Jonsvreten från Friskolan Karlavagnen visar sina färdigheter på ett par vattenskidor.

– Vi har åkt skidor tidigare men det var på vintern. Vi ser fram emot att åka i den runda ringen, säger Ebba.

Är det roligare än att vara i skolan?

– Nej, det är mycket roligare än att vara i skolan, säger Linnéa.