• Elin Åhlin.
  • Jonna Adlerteg. Foto:
1/

Elin och Jonna konkurrerar om pris på Sörmlandsgalan

Sport

Skytten Elin Åhlin och gymnasten Jonna Adlerteg strider om priset för Årets idrottsprestation på Sörmlandsgalan den 21 oktober.

Eskilstunaduon kan dock snuvas av Nyköpings Kanotklubb, den tredje kandidaten i den kategorin. Jonna var även nominerad i fjol men vann inte då. I motiveringen hyllas hon bland annat för målmedvetenheten att komma tillbaka efter sina allvarliga knäskador. Elin Åhlin tog två guld och ett silver i EM i Baku vilket är hennes trumfkort när juryn ska utse vinnaren.

Bland övriga nominerade kan nämnas Sophia Wangenborg, Eskil och Göksten, som kan prisas för Årets ledargärning plus att Smederna kan vinna Årets stora små bragder för sin oväntat framgångsrika speedwaysäsong. I den kategorin tampas man bland annat mot Gökstens Emelie Göthlin och Elina Åteg som i tidningen berättade om baksidorna man kan få uppleva som handbollsdomare.

IFK Mariefred kan dessutom bli Årets värdefulla idrottsförening och varje pris är på 5 000 kronor.

Som vi tidigare skrivit är badmintonlöftet Alice Lindhé, Eskilstuna, och Dennis Kernen, Nyköpings Kanotklubb, redan utsedda till Årets uppstickare av Sörmlands Sportjournalistklubb.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaJonna AdlertegSkytteSportgymnastikspeedway
Relaterat